Glutenvrij In Toscane Deel 1

De vakantie begint onderweg

Ken je dat? Weken lang kijk je uit naar je vakantie, maar als het zover is beginnen de twijfels;
“Zal het allemaal wel goed komen met mijn glutenvrije dieet?” Wanneer wij naar Italië gaan weten wij inmiddels dat we met een gerust hart op reis kunnen gaan, met de term “Senza Glutine” wordt in Italië namelijk overal goed aangeduid dat een product of gerecht glutenvrij is. Het is inmiddels onze derde keer en we hebben er dit maal voor gekozen om weer naar dezelfde camping als 3 jaar terug te gaan; Park Albatros in San Vincenzo. Via Roan boekten wij voordelig (in het voorseizoen) een luxe stacaravan, van alle gemakken voorzien met keuken, vaatwasser, combimagnetron en gasbarbecue. Geen overbodige luxe, want als je vakantie hebt dan wil je graag zeker weten dat de keuken waar jij je glutenvrije maaltijden gaat bereiden ook een beetje werkbaar is.

We nemen weinig mee, alleen maar snacks en een opwarm maaltijd als backup voor voor onderweg. Eenmaal in Italië zijn er namelijk echt genoeg opties om glutenvrije producten te kopen. Warme maaltijden vinden is iets lastiger maar ook dat is ons gelukt, o.a. bij Mc Donalds waar ze overheerlijke friet met cheddar (en optioneel bacon) hadden en glutenvrije hamburgers van Schär. Daarbij slaagden wij ook bij Autogrill Cadorago, namelijk een glutenvrije Risotto kant-en-klaar-maaltijd die voor ons werd opgewarmd. Niet heel fantastisch, maar het vulde en was warm. Ook kijk je je ogen uit wat er allemaal in de pompstation-winkeltjes te koop is. Van koekjes tot vleeswaren en chips, superfijn dat je nooit mis hoeft te grijpen als je een beetje trek krijgt en door je eigen voorraad heen zit.

glutenvrije risotto

glutenvrije risotto Autogrill Italië

Park Albatros San Vincenzo

Afgaande op onze vorige ervaring waarbij er een glutenvrije snackbar, glutenvrije opties in het restaurant en glutenvrije ijshoorntjes bij de ijssalon waren boekten wij weer bij dezelfde camping als onze eerste keer. Niet alleen om deze reden hoor, want het park is prachtig; gastvrij, schoon, veel entertainment en gelegen in een mooie omgeving met genoeg omliggende dorpjes en toeristische plaatsen. Helaas bleek de camping Park Albatros een vernieuwd concept te hebben. Andere eigenaar en dus niet meer zo celiacfriendly te zijn als voorheen. Oké, even bijschakelen, kan natuurlijk altijd maar we laten hierdoor onze vakantie niet verpesten. Wanneer je je flexibel opstelt zal dat ook zeker niet gebeuren. Van de voorgaande keer wisten wij nog dat er aardig wat supermarkten en restaurantjes waren die wel een groot glutenvrij assortiment hadden. We zijn in de auto gestapt en hebben direct een hoop ingeslagen bij een aantal verschillende supermarkten. Hierover volgt binnenkort nog een aparte blog.

Fantastisch Glutenvrij Florence

Ons eerste uitstapje werd het betoverende Florence. Onderweg naar het centrum kwamen we niet geheel ontoevallig langs een geweldige glutenvrije bakkerij genaamd Starbene. Hier keken wij onze ogen uit, die letterlijk groter waren dan onze maag. Wat was het lastig om een keuze te maken uit hun geweldig ruime keuze lekkernijen. Natuurlijk gingen wij voor iets hartigs èn zoets en het was even hemels als dat het er uitzag. Wel jammer dat we niks vers konden meenemen, we hadden nog een hele dag voor de boeg en dat zou in die warmte niet goed gaan. Na een praatje en veel complimenten verlieten wij tevreden de shop. (later die dag kwamen we nog langs de andere vestiging rijden, deze was nog groter, maar was helaas al gesloten).

Starbene glutenvrije bakkerij Florence

Starbene glutenvrije bakkerij Florence

Florence is gewoon een stad die je bezocht moet hebben. We shopten tot we er bij neervielen en genoten van het uitzicht op de Ponte Vecchio. De tientallen juweliers die gevestigd zitten geven deze legendarische brug een bijzondere uitstraling. Bij La Rinescante vind je ook alle fashion brands die je hartje sneller doen kloppen en bij hun foodhall kan je alle  Italiaanse delicatessen inslaan die je maar wil, uiteraard mag het wel wat kosten daar. Het is een warenhuis vergelijkbaar met de Bijenkorf. Wij hadden behoefte aan een verfrissing en zochten naar een terras, niet wetende dat we uiteindelijk onze ogen zouden uitkijken bij het meest waanzinnige uitzicht dat je in Florence kunt hebben. Ze hebben namelijk een verborgen pareltje; de rooftopbar. Vergis je niet, je betaald hier het drievoudige voor een drankje maar het uitzicht (en de foto’s die je kunt maken) is het dubbel en dwars waard. Zeker een aanrader!

Na onze veel te dure drankjes was het tijd voor het diner. Uiteraard zochten wij hiervoor weer een nieuwe eetgelegenheid. Wij gebruikten hiervoor de handige app “Mangiare Senza Glutine” en vonden hiermee de Pizzeria Mister Pizza. Laat dat nou echt een lot uit de loterij zijn geweest! Met het uitzicht direct op de Duomo en twee gescheiden keukens; eentje helemaal glutenvrij, apart gekleurde borden en een keuze waar je u tegen zegt, waanden wij ons in de zevende hemel. Super aardig personeel, onwijs lekkere glutenvrije pizza’s uit de steenoven en ook voor prima prijzen. Ze hebben trouwens nog een ander filiaal. Voor ons was dit echt een topdag, we waren doodmoe maar zeer voldaan!

PS: Onze eerste bezoek aan Florence bracht ons naar restaurant Quinoa waar we ook fantastisch glutenvrij hebben gegeten. ( http://www.ristorantequinoa.it) We zullen de foto’s hiervan later nog toevoegen want dat is ook echt de moeite waard!

Mister Pizza Fireze

Mister Pizza Glutenfree Florence

Dit bericht bevat geen gesponsorde content. 

Glutenvrije vleeswaren van Beretta bij Autogrill Italië

Glutenvrij Autogrill

glutenvrije koekjes van Zero Grano bij de benzinepomp

glutenvrije koekjes

glutenvrije macarons 3 voor 3 euro bij de benzinepomp

glutenvrije macarons

glutenvrij en lactosevrij ijsje Italië benzinepomp

glutenvrij en lactosevrij ijsje Benzinepomp Italië

glutenvrij en lactosevrij ijsje Benzinepomp

Glutenvrije friet Mc Donalds Italië met cheddar en bacon

Glutenvrije friet Mc Donalds Italië met cheddar

Glutenvrije hamburger Mc Donalds Italië van Schar

Glutenvrije hamburger Mc Donalds Italië van schar

Starbene Florence glutenvrije bakkerij

Starbene Firenze glutenvrije bakkerij

Starbene Florence glutenvrije bakkerij

Starbene Florence glutenvrije bakkerij

Starbene Florence glutenvrije bakkerij

Starbene Florence glutenvrije bakkerij Italië

Starbene Florence glutenvrije bakkerij

Starbene Fiorenze glutenvrije bakkerij

menukaart glutenvrije pizza mister pizza Florence

mister pizza Florence

interieur mister pizza Florence

interieur mister pizza Florence

Glutenfree mister pizza Florence

Glutenfree mister pizza Florence

Glutenfree mister pizza Florence met Prosciutto Crudo

glutenvrije pizzas mister pizza Florence