Af en toe heb je wat tijd over om eens lekker uit te pakken bij het ontbijt! Dan heb je vaak zin in een beetje afwisseling, anders dan anders. Lekker de oven aan, muziekje erbij en bakken maar!! Maar bij bakken hoef je niet direct aan iets ongezonds te denken hoor. Deze glutenvrije ontbijttaart ziet er heerlijk uit maar bevat alleen maar gezonde ingrediënten. No guilt pie dus, maar wel erg lekker en het staat ook nog eens mooi op tafel.

Moeilijk? Welnee, je hoeft het niet zo nauwkeurig te doen en je kunt hier eindeloos mee variëren met ingrediënten die je al in huis hebt.

Voor 1 ontbijttaart (ongeveer 8 punten)

  • 100 gram kokosmeel (bijvoorbeeld die van de Action)
  • 2 rijpe bananen (niet overrijp)
  • Handje vol rozijntjes
  • handje vol gedroogde abrikozen in stukjes gesneden
  • 2 eieren
  • 1 eetlepel kokosolie of andere plantaardige boter
  • 2 eetlepels honing (of agave of ahornsiroop of zoetmiddel)
  • 1 eetlepel chia zaad
  • 4 eetlepels glutenvrije haver
  • een aantal hazelnootjes
  • 1 eetlepel koekkruiden of 2 theelepels kaneel

Bereiding:

Wel de rozijnen in een bakje warm water.

Zet de oven op 180 graden

Prak 1 banaan, meng dit met de eieren, de kokosolie en de honing tot en homogene massa

Voeg dan de chiazaadjes, kokosmeel, haver toe

Als laatste voeg je de gewelde en drooggedepte rozijnen en de in stukjes gesneden gedroogde abrikozen toe aan het mengsel en de koekkruiden (of kaneel).

Vet een ronde ovenschaal of taartvorm in

Doe hier het mengsel in

Snijd de andere banaan in de lengte door midden en plaats deze bovenop het mengsel

Versier het geheel met hazelnootjes naar wens

Afbakken op 180 graden voor ongeveer 20 minuten

Even laten afkoelen, dan in punten snijden. Zowel warm als koud lekker

(lekker met een toefje kokosyoghurt en jam)