POKÉBOWL

Superlekker en leuk om te maken; sushibowl of pokebowl.

Oftewel; een schaal sushirijst met daarbovenop sashimi van rauwe tonijn en zalm en wat rauwe groenten en zeewier

En laten we een misverstand de wereld uit helpen dat dit sushi voor luie mensen is… want het is nog stééds veel werk!

Afhankelijk van de portie die je maakt: voor 1 – 4 personen

  • Sushirijst
  • 4 eetlepels glutenvrije Sushi Rijst Azijn
  • 4 eetlepels Suiker
  • Rauwkost naar keuze (rode kool, wortel, avocado, komkommer, radijsjes, bosuitjes, Edamamme/sojabonen).
  • Plakjes sashimi van Tonijn en Zalm (goede verse vis geschikt voor rauwe consumptie van een visboer)
  • Zeewier Norivellen/Wakame
  • Japanse mayonaise (Kewpie)
  • Chilikruiden naar wens (Togarashi)
  • Wasabi eventueel
  • Glutenvrije Sojasaus

Bereiding:

Maak de sushirijst volgens de gebruiksaanwijzing van het pak. Let op dat je voor de sushi-azijn wel een glutenvrije versie gebruikt. Soms zit er gerst in verwerkt. Laat de rijst goed afkoelen. Verdeel de rijst over een grote kom.

Plaats hier rauwkost naar keuze op. (Wij gebruikten wortel, rodekool, avocado, komkommer, radijsjes, bosuitjes, sojabonen/edamame).

Maak af met stukjes sashimi van tonijn en zalm, koop dit bij de visboer dan weet je zeker dat de vis vers is en geschikt is om rauw te eten.

Knip zeewier in stukjes en als laatste nog wat sesamzaadjes, Japanse mayonaise ( Kewpie ) en chilikruiden ( togarashi ) . Ook glutenvrijesojasaus en wasabi zijn hier lekker bij.

Het ziet er prachtig uit, maar het lekkerst is het om alles te mengen en dan lekker op te peuzelen. Lukt het niet met stokjes? Gewoon lekker een vork pakken, kan jou het schelen. Je bent toch thuis

Itadakimasu! (Eet smakelijk!)