STOOFPEERTJES

Dit blijft toch wel een van de lekkerste manieren om peertjes te eten; stoofpeertjes !

Je kunt het als dessert in allerlei toetjes verwerken, maar het past ook heel goed bij een vleesgerecht. Het staat ook nog eens heel leuk, zo met het steeltje eraan.

Hoe je het maakt is heel simpel, je hebt er alleen heel veel geduld voor nodig want het moet best wel een poosje op het vuur staan, een uurtje of drie later heb je een heerlijk geurend huis en een pan vol goddelijke zachte stoofpeertjes!

Boodschappenlijstje:

• Gieser Wildeman peertjes (Ongeveer 1,5 kg)
• 450 milliliter Rode wijn
• 450 milliliter Druivensap
• 2 Kaneelstokjes
• 1 vanillepeul of een theelepel vanille-essence
• een paar kruidnagels
• 1 steranijs
• 4 eetlepels Kristalsuiker
• 4 theelepels maizena (als je de saus wil binden).

Werkwijze:

Schil de peertjes maar laat het steeltje eraan zitten.

Leg ze met het steeltje naar boven in een grote diepe pan.

Doe de wijn, druivensap, kristalsuiker & vanille met de kaneelstokjes, steranijs en kruidnagels in de pan en breng het geheel aan de kook.

Als het kookt zet dan het vuur helemaal zacht en doe de deksel op de pan. Laat dit geheel onder af en toe roeren 3 uur stoven.

Als je klaar bent met stoven haal dan voorzichtig de peertjes eruit met een spade en plaats ze in een mooi schaaltje.

De kaneelstokjes, steranijs en kruidnagels schep je er ook uit (gooi ze weg) zodat er alleen nog vocht overblijft in de pan.

Je maakt dan de maizena aan met wat koud water en voegt dan al roerend toe aan het kookvocht.

Even laten koken en je hebt een lekkere ingedikte saus die over je peertjes kunt uitschenken. Die laatste stap is echter niet perse nodig, dat ligt eraan of je dat zelf lekker vindt.

Laat de peertjes afkoelen en zet ze daarna afgedekt in de koelkast. Je kunt ze best een par dagen in de koeling bewaren.