Een eenvoudige tomatensoep maak je heel speciaal met een kaaskrokantje.

  • 2 sjalotten
  • 2 tenen knoflook
  • 750 gram tomaten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 15 gram verse basilicum
  • takje verse thijm
  • 1 liter groentenbouillon (van 2 bouillonblokjes)

Voor het krokantje:

  • 1 rode chilipeper
  • zakje geraspte Parmezaanse kaas (Gran Padano)
  • bieslook voor decoratie

Bereiding:

Snipper de sjalotten en hak de knoflook. Snijd de gewassen tomaten in kwarten.

Fruit de knoflook en sjalotsnippers in wat olie en als ze er glazig uitzien voeg je de tomaten toe. Bak dit 5 minuten mee.

Voeg de paprikapoeder, de basilicum in reepjes en de thijm van het steeltje toe.

Voeg de bouillon toe en laat het geheel zachtjes koken. Eventueel even met de staafmixer kort mixen tot het een wat lossere soep is.

Voor de kaaskrokantjes: zet een anti aanbakpan op laag vuur. Pak een eetlepel en leg daarmee heel voorzichtig een aantal hoopjes geraspte Parmezaanse kaas in de pan. Laat ze elkaar niet raken, ongeveer 2 cm afstand. Snipper een chili-pepertje fijn en doe een paar snippertjes op de kaasrondjes.

Laat de kaasrondjes nu heel langzaam smelten. Ze zijn klaar als je wat belletjes ziet ontstaan.

Schep ze nu heel voorzichtig met een platte spatel op een keukenpapiertje en laat ze afkoelen. Na het afkoelen kan je ze voorzichtig op wat bieslookstengels bij de tomatensoep leggen ter decoratie.