A A R D B E I  G E B A K J E S

Deze glutenvrije heerlijkheidjes zijn niet moeilijk om te maken maar wel echt een genot om van te snoepen! Gemaakt met glutenvrij bladerdeeg, banketbakkersroom en verse aardbeien.

Aantal: afhankelijk van het aantal plakjes bladerdeeg dat je koopt

  • Glutenvrije bladerdeeg
  • 1 losgeklopt ei
  • schepje suiker voor het bestrooien van de gebaksvormpjes
  • 1 vanille stokje
  • 250 ml melk
  • 2 eidooiers
  • 50 gram fijne kristalsuiker
  • 40 gram ongezouten roomboter
  • Slagroom
  • (4 eetlepels witte basterdsuiker voor de slagroom)
  • Doosje aardbeitjes
  • Poedersuiker

Bereiding:

De bladerdeegcupjes:

Pak een muffinbakvorm en draai hem op zijn kop.

vet de bakvorm aan de buitenzijde goed in.

Leg hier per vormpje een bladerdeegvel overheen. Goed vormen met je handen zodat er een rond vormpje ontstaat met hoekige punten.

Afstrijken met wat geklopt ei. Bestrooien met suiker.

Bakken in een voorverwarmde oven op 180 graden +/- 12 minuten (afhankelijk van de bakinstructies op het pak, kan per merk verschillen).

Af laten koelen.

De Banketbakkersroom:

Maak ondertussen de room. Schraap het merg uit het vanillestokje, breng dit samen met 250 ml melk aan de kook in een steelpannetje.

Scheid de eidooiers van de eiwitten en gebruik voor dit recept alleen de eidooiers. (de eiwitten zijn perfect te gebruiken voor merengues). Voeg de suiker toe aan de dooiers. klop samen tot een homogene massa in een nieuw pannetje.

Voeg nu al kloppend met een garde de gekookte melk toe bij het eimengsel. Goed roeren en opnieuw aan de kook brengen.

Af laten koelen tot +/- 50 graden en dan de boter erdoor kloppen zodat je een heerlijk romig geheel hebt.

Het maken van de gebakjes:

Vul de bakjes met een spuitzak met de banketbakkersroom. Snijd de aardbeitjes in de lengte door vieren. Zet ze rechtop in de banketbakkersroom. Maak af met versgeklopte slagroom en bestrooi met wat poedersuiker.