Feestelijke glutenvrije eierkoeken zijn altijd makkelijk om van tevoren te maken als glutenvrij tussendoortje voor je lunchpauze bijvoorbeeld. Maar ze zijn natuurlijk ook gewoon heel lekker als snack.

Let op, wij raden aan om het beslag minimaal 2 uur op te laten stijven in de koelkast om uitlopen te voorkomen.

Niet moeilijk te maken en vooral leuk voor kinderen.

Voor ongeveer 6 eierkoeken

Ingrediënten:

75 g suiker
75 g glutenvrij meel
1 groot ei
25 g maïzena (Dureya)
1/2 zakje vanillesuiker
1 tl bakpoeder
Snufje zout
Discodip (van Biovegan)

Bereiding:

Eieren, suiker en vanillesuiker lang kloppen tot schuimige massa

meel, bakpoeder, snufje zout en maizena erdoorheen scheppen en een paar uur in de koelkast laten opstijven.

Met ijsbolletjesschep ongeveer 6 bolletjes op bakplaat met bakpapier scheppen. Zorg dat ze voldoende van elkaar af liggen.

Discodip eroverheen strooien.

In voorverwarmde oven op 160 graden 15 minuten bakken.

Bewaren in afgeslotentrommel met reepjes bakpapier tussen elke koek om plakken te voorkomen.