Elke dag brood als ontbijt is ook maar saai toch? Ga eens voor een gezonde Glutenvrije en Melkvrije Mugcake! Echt in een wip klaar en stiekem heb je het gevoel dat je een eenpersoons gebakje zit op te peuzelen.

Wij geven hier een recept maar je kunt er heel goed mee variëren door andere ingrediënten die je lekker vindt toe te voegen. Je kunt er naar hartelust mee experimenteren, zo eet je elke keer weer een andere mugcake.

Voor 1 grote mugcake (soepkom)

Ingrediënten:

  • 1 ei
  • 1 rijpe banaan
  • 1 hand vol havermout
  • 1 eetlepel kokosschaafsel
  • 2 eetlepels glutenvrije bloem
  • 1 eetlepel honing of agavesiroop of ahornsiroop
  • 2 theelepels kokosolie
  • lepel rozijntjes (optioneel)
  • kleine stukjes appel (optioneel)
  • snufje kaneel
  • eventueel een lepeltje chiazaadjes als je die hebt

Voor de topping:

  • Paar eetlepels Kokosyoghurt
  • Stukjes mango (eventueel uit de diepvries)
  • Paar blauwe besjes (eventueel uit de diepvries)
  • theelepel kokosschaafsel

Bereiding:

Prak je rijpe banaan in de soepkom tot het een vloeibaar geheel is geworden.

Roer hier vervolgens een ei doorheen.

Voeg nu alle andere ingrediënten toe, goed roeren.

maak de zijkanten van je kommetje netjes schoon met een keukenpapiertje.

Plaats de mugcake 2 minuten in de magnetron op ongeveer 800 watt.

De mugcake is klaar als de bovenzijde niet meer vochtig aanvoelt, is dit wel zo verwarm hem dan steeds 20 seconden langer tot het gaar is.

PAS OP de kom kan heet zijn, pak het kommetje eruit en keer hem om op een ontbijtbordje.

Als het goed is laat hij goed los, is dit niet het geval dat moet ie toch nog een paar seconde in de magnetron.

Als je mugcake als een mooi bolletje op je bord ligt is het tijd om hem te versieren met de kokosyoghurt, vruchtjes en kokosschaafsel.

Je kunt er natuurlijk voor kiezen om er andere toppings overheen te doen, bijvoorbeeld cacaonibs en verse aardbeitjes.