C H E R R I E S  &  O R E O S

De perfecte combinatie!!

Soms heb je zin in een groot stuk taart. Zoals vandaag, want we gingen een verjaardag vieren en ja daar hoort natuurlijk gebak bij.

Deze taart vergt weinig voorbereiding maar is wel goddelijk lekker! Én je hoeft er niet voor te bakken, dat scheelt!

Voor minimaal 9 grote stukken taart

Ingrediënten:

•1 pak glutenvrije maria biscuits
•100 gram gesmolten boter
•2 pakken van 250 ml houdbare slagroom met een vetpercentage van 35% (Essentieel voor de stevigheid)
•100 gram suiker
•1 groot pak mascarpone (500 gram)
•2 grote eetlepels griekse yoghurt
•1 pak glutenvrije Oreo koekjes van Albert Heijn – Vrij Van Gluten
•1 pak vlaaivulling HAK kersen

Jantine Kip
maakte onze taart na!
mooi he?

Bereiding:

Stap 1: kruimel de mariabiscuits in een blender, smelt de boter en meng met de kruimels. Druk dit mengsel met een bolle kant van een lepel aan op de bodem van een met bakpapier beklede springvorm. (voor het mooiste resultaat gebruik een vierkante bakvorm).

Stap 2: mix de twee pakken houdbare vette slagroom met de suiker tot een stevige slagroom. Klop vervolgens de mascarpone los met de griekse yoghurt. Spatel dan de geklopte slagroom hierdoor.

Stap 3: verkruimel de oreo’s grof met je handen en spatel dan voorzichtig door het slagroom-mascarpone mengsel.

Stap 4: verspreid het mengsel over de koekbodem in de springvorm. Dek af met een laagje plastic folie en zet in de koelkast om op te stijven. (Beste is een nachtje, dan worden de stukjes oreo ook heerlijk zacht).

Stap 5: bedek de taart met de kersenvlaaivulling voor het opdienen. Snijd de taart in mooie vierkante stukken.
Stap 6: geniet van dit bizar lekkere gebak en laat je visite verstelt staan van je ( nobake ) bakkunsten.

Stap 7: vooruit, neem gewoon nóg een stukje als er nog over is, kan jou het schelen je hebt het verdiend