K L E U R R I J K E  S A L A D E

Een tropische zomersalade gaat er wel in als het zonnetje schijnt.
Hier wordt je toch instant vrolijk van? Heerlijk als stevige lunch of maaltijdsalade!

Voor 1 à 2 personen:

  • 1 Mango
  • zakje veldsla
  • 1 pak halloumi
  • 1/2 komkommer
  • gerookte kipblokjes
  • paar tomaatjes
  • 1 gekookt ei
  • 1/2 avocado
  • pistachenootjes
  • 2 eetlepels chilisaus
  • eetlepel honing
  • 1/2 verse citroen

Bereiding:

Op google zijn veel manieren te vinden om mango makkelijk te snijden, dit is er eentje die wij wel erg gezellig op het bordje vinden staan! Snijd langs de pit een halve mango en snijd dan met een mes een rastertje aan de vruchtzijde. Dan van binnen naar buiten “ploppen” en je hebt een decoratief stukje wat makkelijk met mes en vork te eten is door er telkens een blokje vanaf te snijden.

Leg de veldsla verspreid op een groot bord.

Kook een eitje.

Bak de in plakjes gesneden halloumi in een beetje olijfolie bruin in een antiaanbakpan.

Snijd de (snoep)tomaatjes en komkommer en avocado in partjes.

Snijd de gerookte kipfilet in stukjes.

Verdeel nu alle ingrediënten mooi op het bord, en maak af met pistachenootjes en een dressing van de chilisaus gemengd met honing en vers citroensap.

Eventueel een beetje peper en zout toevoegen naar smaak.