Glutenvrije Limoen Cheesecakes
Dit is een kwarktaart recept waar we trots op zijn, een lekker fris en romig glutenvrij mini gebakje waar je van geniet, elke keer als je een hapje neemt! En met de juiste voorbereiding ook echt niet moeilijk om te maken, echt jij kan dit!
Bekleed de muffinbakvormen met velletjes bakpapier.
Verwarm de boter en verkuimel de koekjes, meng dit samen. verdeel het mengsel over de 9 vormpjes en druk aan met de bolle kant van een lepel.
Vang de sap van de limoenen op. Rasp ook 1 limoenschil als je graag een sterke limoensmaak wil.
Klop de slagroom met de suiker goed stijf. Meng de limoensap (en eventueel limoenrasp) met garde samen met de mascarpone. Meng nu het limoen-mascarponemengsel met de geklopte slagroom, gebruik hiervoor een spatel en schep het voorzichtig door elkaar tot het goed gemengd is. Verdeel dit over de koekkruimelbodem en zet een uurtje of twee afgedekt met keukenfolie te koelen in de koelkast.
Haal het muffinbakblik uit de koeling. Verwarm daarna in een steelpannetje de agar agar met 700 cl water en de andere helft van de limoensap. Als het kook voeg je 100 gram suiker toe en eventueel een druppeltje groene voedselkleurstof. Goed kloppen met een garde om klontjes te voorkomen. Het is handig om te weten dat Agar agar zodra het afkoelt gaat stollen (bij ongeveer 40 graden). Houd hier rekening mee en werk dus zo snel mogelijk. Giet met een juslepel een laagje over elke cheesecake. Wacht tot het laagje gestold is. Zet dan afgedekt terug in de koeling.
Smelt nu de chocoladecallets au bain marie. Dit gaat het makkelijkst door ze in een afsluitbare boterhamzak te stoppen. Goed afsluiten zodat er geen water bij kan komen, en dan onder de warme kraan houden tot het geheel gesmolten is. Haal cheesecakes uit de koelkast en verwijder de folie. Knip nu een heel klein hoekje uit de punt (onderaan) van het zakje met de gesmolten chocolade. Knijp in het zakje en maak vloeiende bewegingen, giet de vloeibare chocolade uit over alle vormpjes. Zo krijg je mooie sliertjes chocolade.
Zet de cheesecakes weer terug in de koelkast. Zorg dat ze minstens 6 uur opstijven, dus dit kan je het beste in de ochtend maken als je het als dessert wenst te eten en in de avond als je het de volgende dag bij de koffie wilt nuttigen.
Smakelijk eten!