Je duur gekochte glutenvrije brood weggooien omdat het niet zo vers meer is? Dat is zonde! Vooral omdat je daar ook iets belachelijk lekkers mee kunt maken, namelijk deze Bread Pudding. En dat is echt heel veel lekkerder dan dat het klinkt!
Bijkomend voordeel; je maakt er lekker veel van en kunt dus zowel bij je ontbijt als bij je lunch genieten van deze lekkernij! En de volgende keer baal jij juist niet meer als je glutenvrije brood wat droog geworden is, dan maak je gewoon Broodpudding!
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snijd het brood in grove stukken en verdeel dit over een ingevette ovenschaal. Verdeel het een beetje gelijk, zodat overal evenveel brood, appel en rozijn zit.
Voeg hierbij de stukjes appel en gewelde rozijnen.
Klop de melk, eieren, de suiker en het kaneel tot een glad mengsel.
Voeg de havermout hier aan toe.
Schenk het vloeibare mengsel over het brood/appel/rozijnen mengsel.
Zet de schaal op een rooster in het midden van de voorverwarmde oven. Bak af op 180 graden voor 40 minuten.
Even een beetje af laten koelen. Warm het lekkerst.
Ook lekker met wat vers fruit, of een bolletje vanille ijs als dessert.