Wij vinden comfortfood echt perfect voor het weekend. Met de Tortilla Bowl pak je best een beetje uit, maar het eet heerlijk weg zo alles op 1 bordje. En het ziet er ook nog eens mega aantrekkelijk uit. Handige eraan is dat je veel dingen eerder voor kunt bereiden of zelfs kliekjes kunt gebruiken. Je maakt er eenvoudig meerdere porties van dus ook leuk als je gasten krijgt.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Leg de durums of tortilla’s in ovenvaste schaaltjes of opstaande borden. Duw ze een beetje in zodat er een schaaltje ontstaat.
Zet de schaaltjes in de oven en bak ze ongeveer 8 tot 10 minuten.
Haal ze uit de oven en zet ze even aan de kant. Laat de oven nog aanstaan.
Pak de kippendijfilet en voeg de fajitakruiden toe. Bak de kippendijfilet goudbruin in een beetje olijfolie. Voeg als laatste een beetje tomatenpuree toe en een klein scheutje water. Even met de deksel erop laten garen op laag vuur.
Verwarm de baked beans even kort in een pannetje
Warm de rijst of restje nasi op.
Schep alle ingredienten nu in mooi verdeelde porties in de tortillabakjes.
Leg hier twee plakjes Cheddar kaas overheen en top af met twee ringetjes Jalepeñopeper.
Bak nog even kort af in de oven tot de kaas gesmolten is.
Serveren met een salade van tomaat, komkommer en avocado en de heerlijke Tzatziki-saus of een klodder Creme Fraiche.
Rasp de komkommer en laat goed uitlekken.
Snijd de munt en dille fijn, pers de knoflook uit.
Meng de komkommer met de bak yoghurt.
Voeg nu de gesneden kruiden en knoflook toe, snufje zout, peper, twee eetlepels suiker en even een poosje (in de koelkast) laten staan zodat alle smaken zich goed mengen.
Roer nog een keer goed om en doe er een mooie swirl van olijfolie overheen.
Je kunt natuurlijk je eigen variaties maken! Ook superlekker met gehakt of met een vega optie. De salade kan je ook zelf aanpassen, de saus, it’s all up to you. Maak het vooral niet te moeilijk voor jezelf en geniet van deze leuke manier van eten!!