Je hebt glutenvrije pannenkoeken en je hebt ROZE glutenvrije pannenkoeken. Deze laatste variant behoort tot de "OMG, They're so pretty I could cry" afdeling. Een echte girlygirl pannenkoek, jawel dat geven we toe. Maar kom op; af en toe mag je best eens iets op tafel zetten wat er een beetje over-the-top uit ziet. Niet alleen je lichaam voeden maar ook je geest, zeg maar.
Het roze kleurtje hebben ze te danken aan de natuurlijke kleurstof van rode bietensap (no worries, proef je niks van). Het is dus nog semi-gezond ook nog. Je kunt ze ook op elk moment van de dag serveren want zulke mooie pannenkoeken smaken altijd, ontbijt, lunch, diner of dessert. Het moge duidelijk zijn, deze glutenvrije roze pannenkoeken zijn speciaal. Jij bent speciaal. En je gaat ze nu maken, punt.
Allereerst heb je kookvocht nodig van rode bieten. Dus het is handig als je dit maakt wanneer je de avond van te voren rode bietjes hebt gegeten. Vang het vocht op in een goed afsluitbaar potje (bij voorkeur van glas, plastic neemt de rode kleur op) en laat het vocht goed afkoelen. Zet het in de koelkast tot je het gaat gebruiken. (1 a 2 dagen houdbaar).
Meng de (gezeefde) glutenvrije bloem met de eieren en de helft van de melk. Goed roeren totdat je geen klontjes meer ziet. Voeg dan de rest van de melk en het kookvocht van de bieten toe en roer tot een glad beslag.
Verhit een klontje boter of scheutje olie in een koekenpan en bak hierin op middelhoog vuur je pannenkoek. Dit doe je het best door met een soeplepel het beslag in de pan te scheppen en het beslag dan rustig in de pan te laten uitvloeien. Wanneer de bovenzijde van de pannenkoek niet meer vochtig is, is het tijd om hem om te keren met een spade. Bak dan nog even kort deze zijde en schep hem dan met een vloeiende beweging op een pan.
Herhaal deze stap tot het beslag op is.
Bedek je pannenkoekstapel met de yoghurt, vruchtjes en een swirl zoetigheid zoals honing, agavesiroop, caramel, stroop, jam of ahornsiroop.
Deel dit Pretty in Pink Pancake alleen met je besties!