Soms heb je gewoon zin in een snackje, maar liever niet eentje die ongezond is. Of soms wil je iets mee nemen voor onderweg of voor als je ergens naartoe gaat waarvan je niet zeker weet of je er glutenvrij kunt eten. Dan zijn deze glutenvrije balletjes ideaal! Het kost je echt amper tijd om ze te maken, en je hebt genoeg voor twee porties. Dit alles is zonder toegevoegde geraffineerde suikers.
Doe de extra kokosrasp en maanzaad in een kommetje.
Stop alle andere ingrediƫnten bij elkaar in de foodprocessor (of powerblender of mengkom) en meng tot een redelijk glad geheel.
Als het mengsel zo stevig voelt als koekjesdeeg vorm er dan kleine balletjes van en rol deze door het schaaltje extra kokosrasp met maanzaad.
Is je mengsel nog te vloeibaar, doe er dan nog een handje havermout door en meng opnieuw, herhaal tot je de juiste dikte hebt bereikt om stevige balletjes te vormen.
Gelijk een portie opeten natuurlijk, andere portie in een luchtdichte verpakking doen en in de koelkast bewaren. Max. 2 dagen houdbaar in de koelkast.