Weinig tijd en toch iets gezonds op tafel zetten? Probeer dan eens deze geurige en kleurige glutenvrije Linzensoep! De koriander is optioneel. Niet iedereen kan die smaak waarderen, gebruik dan peterselie.
Was, schil en snijd alle groenten. (verwijder de pitten uit de pompoen het beste door hem uit te schrapen met een lepel).
Smelt in een grote soeppan de boter of olie.
Fruit hier de ui en knoflook even in, wanneer het glazig wordt voeg de pompoen, de knolselderij en de linzen toe en bak kort mee.
Voeg dan 1 liter water en de bouillonblokjes toe
Rasp de gember en voeg dit toe bij de soep.
Doe de deksel op de pan en breng het geheel aan de kook. Wanneer het kookt draai je het vuur bijna laag. Laat de soep nog 15 minuten doorkoken.
Pureer de soep met een staafmixer tot er een gladde romiger structuur ontstaat.
Dien op met een paar blaadjes koriander.
Bij dit gerecht heb je een staafmixer nodig. (Of een blender die tegen hele warme temperaturen kan. Wees hier voorzichtig mee! Niet alle blenders kunnen dit dus lees de gebruiksaanwijzing van je apparaat zorgvuldig door.)