Glutenvrije Pompoen Linzen Soep

Weinig tijd en toch iets gezonds op tafel zetten? Probeer dan eens deze geurige en kleurige glutenvrije Pompoen Linzensoep!

Koriander

De koriander is optioneel omdat niet iedereen die smaak kan waarderen, gebruik daarom peterselie als je niet zeker weet of je tafelgenoten het kunnen waarderen.

Pompoen soep kan altijd

Soep kan je eigenlijk elk moment van de dag eten. Als lunch of als voorafje is het een heerlijk opkikkertje, maar desalniettemin is het ook ideaal als hoofdgerecht samen met een lekker stukje glutenvrije kaas-ui brood.

Glutenvrije soep met pompoen en linzen
Glutenvrije Pompoen Linzen Soep
Voorbereiding
10 mins
Kooktijd
20 mins
Totale tijd
30 mins
 

Weinig tijd en toch iets gezonds op tafel zetten? Probeer dan eens deze geurige en kleurige glutenvrije Linzensoep! De koriander is optioneel. Niet iedereen kan die smaak waarderen, gebruik dan peterselie.

Gang: Avondeten, Lunch, Soep, Voorgerecht
Keuken: Eivrij, Glutenvrij, Melkvrij, Nootvrij, sojavrij, Vegan, Vegetarisch
Porties: 2
Ingredienten
  • 2 klontjes boter of lepels olie om in te bakken
  • 400 gram pompoen in dobbelsteentjes
  • 1/8 deel van een knolselderij in dobbelsteentjes
  • 100 gram linzen rode of bruine
  • 1 ui gesnippert
  • 2 tenen knoflook gesneden
  • 1 liter water
  • 1 stukje gember
  • 2 blokjes groentenbouillon (glutenvrij)
  • 1 takje koriander voor garnering
Instructies
  1. Was, schil en snijd alle groenten. (verwijder de pitten uit de pompoen het beste door hem uit te schrapen met een lepel).

  2. Smelt in een grote soeppan de boter of olie.

  3. Fruit hier de ui en knoflook even in, wanneer het glazig wordt voeg de pompoen, de knolselderij en de linzen toe en bak kort mee. 

  4. Voeg dan 1 liter water en de bouillonblokjes toe

  5. Rasp de gember en voeg dit toe bij de soep.

  6. Doe de deksel op de pan en breng het geheel aan de kook. Wanneer het kookt draai je het vuur bijna laag. Laat de soep nog 15 minuten doorkoken.

  7. Pureer de soep met een staafmixer tot er een gladde romiger structuur ontstaat.

  8. Dien op met een paar blaadjes koriander.

Aantekeningen

Bij dit gerecht heb je een staafmixer nodig. (Of een blender die tegen hele warme temperaturen kan. Wees hier voorzichtig mee! Niet alle blenders kunnen dit dus lees de gebruiksaanwijzing van je apparaat zorgvuldig door.)