Hier vind je antwoord op de meest gestelde vragen over onze glutenvrije broodplanken

Omdat hij zorgvuldig is vervaardigd in een werkplaats waar enkel hout wordt vervaardigd. Een plek waar men met grootste zorg een gloednieuwe plank voor u maakt, inclusief een (glutenvrij) lasergravure. Deze gravure die u zelf kunt selecteren uit diverse opties maakt duidelijk aan zowel de gebruikers als iedereen die hem ziet dat de plank glutenvrij is. Wanneer de plank op de juiste manier gebruikt en onderhouden wordt door de gebruikers, blijft deze plank glutenvrij.

FSC eikenhout afkomstig van bomen die in de omgeving van de werkplaats op de kaplijst stonden.

Het touw is gemaakt van kokosvezel.

Nee, dit kan helaas niet. Wenst u geen touw aan uw plank, dan kunt u deze zelf simpel verwijderen door deze door te knippen.

De handvatten zijn gemaakt van 100% echt rundleder.

Ja, de broodplanken en gebaksbordjes wel. Hakblokken en sommige (snij)planken bestaan uit aan elkaar gelijmde blokken waardoor het steviger is voor intensief gebruik. Hierdoor ontstaat ook de kenmerkende tekening/patroon van de planken. De lijm die wordt gebruikt is door de leverancier gegarandeerd glutenvrij.

De lasergravure wordt handmatig in de plank gegraveerd middels een graveermachine. Omdat hout een natuurproduct is en elke plank dus andere eigenschappen heeft zal elke gravure ook anders uitpakken. De ene gravure zal wat donkerder worden dan de andere, of dieper dan de andere. Wel kunnen wij beloven dat de gravure diep genoeg zal zijn en kwalitatief sterk. Het zal normaal intensief gebruik langdurig kunnen weerstaan.

Helaas is dit voor particulieren (nog) niet mogelijk. Bent u een zakelijke klant en gaat het om een groter aantal planken, neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.

Vanwege het ambachtelijke productieproces waarbij elke stap met de hand wordt gemaakt, is elke bestelling een intensief proces. Het kan daarom enige dagen duren voordat de plank bij u thuis bezorgd wordt. Wij doen ons best dit zo snel mogelijk te laten zijn, maar ga uit van ongeveer 5 tot 10 werkdagen.

Wees u zich bewust van uw aankoop; houten planken als deze zijn uniek in hun soort en behoeven een speciale behandeling. Pak de plank direct na ontvangst uit om kromtrekken en schimmelvorming door condens te voorkomen. Dompel de plank NIET onder water. Plaats de plank NOOIT in een vaatwasser, maar was deze kort onder de kraan en droog goed af met een droge schone doek. Zet hem rechtop om te drogen. Plaats hem niet bij een vocht of warmtebron zoals een waterkoker of een verwarmingselement/oven/vaatwasser. Olie de plank eens in de maand in met (druivenpit)olie voor een langere levensduur. De plank wordt voor verzending ook behandeld met de druivenpitolie, daarom kan hij nog afgeven wanneer u hem uitpakt.

Helaas, dit kan niet. Het product van uw keuze wordt speciaal voor u vervaardigd. Om deze reden kunt u zich niet herroepen.

Wanneer er binnen redelijk termijn en buiten uw schuld om iets mis is met de plank, bijvoorbeeld bij transport, neem dan direct contact met ons op. Uiteraard kunnen wij door onze expertise ook goed beoordelen of de schade door verkeerd gebruik is ontstaan of door een natuurlijk proces. Wij zullen alle klachten eerlijk in behandeling nemen. Let wel; een houten plank die in de vaatwasser is geweest slaat wit uit en trekt krom. Alle vetten zullen van de plank ontbreken. Van te voren wordt duidelijk aangegeven dat de plank NIET vaatwasmachine, vocht en hitte bestendig is. Schade die hierdoor is ontstaan valt dus ook niet binnen de garantie. Plaats de plank dus ook niet bij een warmtebron zoals een verwarming of waterkoker, gasfornuis, oven etc.

De planken zijn doorgaans te breed (en te zwaar) voor brievenbuspost. Wij verzenden via pakketpost om er zeker van te zijn dat uw pakket goed aankomt. U zult een Track & Trace code ontvangen zodat u uw pakket kunt volgen. Hiervoor geldt een standaard tarief.

Als het goed is kunt u via de Track & Trace code die u per mail wordt verzonden uw bestelling volgen. Heeft u alsnog niks ontvangen, neem dan contact met ons op via redactie@glutenvrijsnackerij.nl dan kijken wij samen wat er mis is gegaan en lossen waar mogelijk het probleem z.s.m. op.

Kijk eerst even in uw spamfolder van uw e-mailinbox. Staat daar geen bericht van ons tussen met Track & Trace code neem dan contact met ons op via redactie@glutenvrijsnackerij.nl dan sturen wij u een nieuwe mail met Track & Trace code.

Uiteraard! Een glutenvrije broodplank is een ultiem kado voor een verjaardag, vaderdag of moederdag, Sinterklaas, Kerst of elke andere gelegenheid voor iemand die glutenvrij eet. U kunt bij verzendopties een ander adres invullen dan het factuuradres. Houdt wel rekening met de verwerkings- en levertijd en bestel ruim op tijd om teleurstellingen te voorkomen.

Wanneer u de plank naar uw eigen adres laat verzenden, pak de plank dan uit zodra u hem ontvangen heeft. laat hem ademen en berg hem droog op. Pak hem later weer in vlak voordat u de plank geeft en geef dezelfde instructies voor het uitpakken door aan de ontvanger zodat de plank niet krom trekt of schimmelvorming krijgt door condensvorming.

Het kan natuurlijk zo zijn dat u vanwege uw beroep of onderneming het interessant vindt om meerdere glutenvrije planken te bestellen. Onze planken zijn zeer geschikt als presentatiemiddel op bijvoorbeeld beurzen of in een horeca gelegenheid. Ook zou het een uitstekende toevoeging zijn in een glutenvrij kerstpakket of als relatiegeschenk. Neem bij interesse contact met ons op via redactie@glutenvrijsnackerij.nl en wij reageren z.s.m. op uw bericht om de mogelijkheden te bespreken.

Neem contact op voor groothandelsprijzen via redactie@glutenvrijsnackerij.nl

Neem hiervoor contact op via redactie@glutenvrijsnackerij.nl

Neem contact met ons op via redactie@glutenvrijsnackerij.nl en wij reageren z.s.m. op uw vraag.

DEZE FOTO IS EIGENDOM VAN GLUTENVRIJ SNACKERIJ