Heks’n Kwark Spread

Ja je leest het goed, geen Heks’n Kaas maar Heks’n Kwark Spread en ook deze variant is glutenvrij!

Het is het nieuwe magische smeerseltje van Heks’n, maar dan een lichtere variant die je heel goed als broodbeleg kunt gebruiken. Een verantwoorde kruidenspread voor op brood, met als basis kwark en verse kruiden. Ze omschrijven het zelf als fris zuivelbeleg en het bevat per portie 49 Kcal. Je koopt hem voor €2,99 bij de supermarkt.

Ingrediënten

Allereerst maar even de ingrediëntenlijst voor de liefhebbers;

70% kwark (MELK), 16% verse groenten (BLEEKSELDERIJ, lente ui), 7% room (MELK), raapzaadolie, stabilisatoren (guarpitmeel, johannesbroodpitmeel), zout, gemodificeerd zetmeel, 0,5% verse kruiden (dille), conserveermiddel (kaliumsorbaat), voedingszuur (citroenzuur), kruiden en specerijen (bevat SELDERIJ), suiker, groenten (KNOLSELDERIJ, wortel, champignon)

Leuke Foodpost

Wij ontvingen een tijdje geleden een ontzettend gave koeltas gevuld met deze spreads èn glutenvrije broodjes en crackers. We mochten de Kwark Spread uitgebreid testen. That made our day!

(Super attent ook van ze dat er zelfs gedacht is aan glutenvrije vervangers, daar houden we echt van).

We stonden te popelen om onze smaakpapillen aan de test te onderwerpen, want we zijn sowieso al echte die-hard fan van Heks’n Kaas. Lekker als dip bij chips of op een toastje. Uiteraard wel barstensvol calorieën dus niet zo geschikt om dagelijks op je boterham te smeren ;)
Natuurlijk waren wij reuze benieuwd of dit ook weer een schot in de roos was.

Kwark Spread op brood

Allereerst proefden we de spread even voor. Het is inderdaad wat frisser en de kruidensmaak is wat minder aanwezig, waarschijnlijk omdat hier geen prei in zit zoals bij Heks’n Kaas. Alleen kwarkspread op brood vonden wij wel lekker, maar ook een tikkie saai voor op de foto. Dus we bedachten dat we er een lekker broodje mee gingen maken die wij al een tijdje niet gemaakt hadden; een broodje gerookte zalm met sla en dan rijk belegd met Heks’n Kwark Spread. Dat bleek een schot in de roos! De Heks’n Kwark Spread gaf een heerlijk romige en kruidige touch aan het geheel, terwijl het ook weer niet overheerste. Dit is echt een gouden combi!

Kwark Spread op een cracker

We hielden nog een kuipje over om uit te proberen op de bijgeleverde glutenvrije crackers. Toevallig stond er als lunch een heerlijke pompoensoep op het menu. Daar pasten wat rijkbelegde crackers met Kwark Spread uitstekend bij! De combinatie van een stevige krokante cracker en de zuivelspread was ook erg lekker. Niet te machtig, niet te overheersend, gewoon een fijne toevoeging bij een zacht soepje.

Conclusie

Eerlijk bekennen; we hebben ondertussen de spread alweer een aantal keer zelf aangeschaft. Waarom? Nou ten eerste omdat wij het lekker vinden natuurlijk, maar ook omdat je het gewoon heel goed bij allerlei gerechten kunt combineren. Als spread bij een gevulde wrap, als basis op een toastje met een lekker stukje makreel of zoals we al eerder deden; op een broodje of sandwich. Er zit ook lekker veel in; de verpakking bevat 250 gram dus je kunt er ook naar hartelust mee smeren. Uiteraard blijven we ook fan van de Heks’n Kaas, daar is het absoluut geen vervanger voor, maar wel een hele fijne aanvulling voor het dagelijkse broodbeleg assortiment.

Winnen

En dan nu het leukste gedeelte; ben jij nou razend benieuwd geworden? Jij kunt exact zo’n toffe gevulde koeltas van Heks’n Kwark Spread winnen! Houd onze Instagram en/of Facebook in de gaten voor meer info.

Dit artikel bevat een gekregen product

Heksn Spread kwark
Broodje Heksn Kwarkspread
Glutenvrije Roomkaas