Oui Oui, glutenvrij in Parijs

Summerbreak

We namen even een summerbreak zoals je wellicht gemerkt hebt, maar het voordeel hiervan is dat we vol nieuwe tips en inspiratie terug komen. Om te beginnen delen wij onze ervaringen tijdens een tweedaagse citybreak; glutenvrij in Parijs.

Onze trip begon vanaf de drempel van ons huis, door naar de supermarkt om wat glutenvrije snacks en drinken in te slaan om vervolgens een mooie rit van 6 uurtjes naar hartje Parijs te maken. Om te voorkomen dat we onnodig moesten zoeken naar iets wat wij onderweg konden eten namen wij voldoende proviant mee. Hieronder een lijstje wat handig is om qua snacks mee op reis te nemen;

Glutenvrij Hotel Parijs

Dit was een spontaan uitje, dus we hebben ons verblijf kort van tevoren geboekt. Een betaalbaar hotel vinden was nog niet eenvoudig, vooral een waar je ook glutenvrij kon ontbijten, op loopafstand van de metro (binnen maximaal 15 minuten van het centrum) en waar je je eigen auto overdekt kon parkeren. Dat laatste is namelijk wel een zeldzaam verschijnsel, maar wij vonden gelukkig een geschikt hotel.

In Hotel Ibis Parijs Bastille Opera 11ème hebben wij een heerlijk verblijf gehad, een gerenoveerd hotel midden in de hippe opkomende wijk Marais, nabij het centrum. Wij betaalden €109 voor een tweepersoonskamer(tje) -alles is klein in Parijs- inclusief ontbijt en membershipkorting.

Ambiance

De entree en lobby en restaurant waren modern ingericht, een leuke sfeer met veel plantjes als eyecatcher in het interieur. Ze noemen het de longen van Parijs, omdat je te midden van het stadse ineens een oase van groen vindt in dit Hotel. De kamers waren aan de kleine kant, maar wel netjes en schoon voor Parijse begrippen. Veel tijd hebben we er niet doorgebracht, de stad en al haar magie lonkte dus we hebben er het optimale uit gehaald.

Glutenvrij Ontbijt

Het ontbijt was niet heel bijzonder (helaas geen croissants) maar wel prima. Van te voren hebben wij bij de boeking aangegeven dat we een glutenvrij ontbijt zouden wensen. Zij gaven keurig aan dat dit mogelijk was wanneer je het aangaf bij het inchecken en later bij het ontbijt zelf. Dit hebben wij zo gedaan en wij kregen keurig in ovenfolie afgebakken broodjes en verpakte madeleine-cakes. je kon zelf een eitje koken, yoghurt pakken, fruit, beleg van het buffet gebruiken zoals Nutella en boter in kuipjes. Indien gewenst mocht je vragen om een vers plakje kaas of vleeswaren en jam uit de keuken zodat er geen kruisbesmettingsgevaar was. Fijn dat er rekening mee werd gehouden. Een prima ontbijtje om onze dag mee te starten, op zoek naar meer glutenvrij in Parijs.

Metro Parijs

Wanneer je vaak de Metro pakt kun je het beste kiezen voor een tien rittenkaart of een dagkaart. Als je alleen in het centrum blijft dan is een tienrittenkaart (10 ritten voor €14) het beste aan te raden, helemaal omdat je deze ook kunt delen met je medereizigers. Ga je veel meer op pad dan is de dagkaart voor een tientje ook perfect. Verderop vertellen we je nog over een ander cool vervoersmiddel.

Eerste Glutenvrije Hotspot

Omdat we in de auto al aardig wat op hadden, hebben we eerst de winkelstraten van Parijs verkent. Deze winkels zijn tot laat geopend dus je kunt tussendoor ook prima je avondmaaltje in alle rust opeten.

Onze eerste glutenvrije hotspot kwamen we direct tegen en heette gewoon: Eat Glutenfree aan 5 Rue Caron. Dit is een bekende lokale glutenvrije takeaway pizzeria met een super aardige gastheer, waar ze ook een aantal glutenvrije producten verkopen. Wil je jouw pizza toch direct nuttigen, dan kan je op het terras van de gewone pizzeria aan de overzijde plaatsnemen dan komt hij het brengen zodat je toch met je glutenvriendjes kunt eten. Wij kozen o.a. voor een glutenvrije Mini Pizza Calzone want hey dat was lang geleden! Erg lekker en ze staan er ook bekend om. Bij vertrek kregen wij zelfs een doosje glutenvrije Cornflakes mee, dat gaf hij aan iedereen, erg aardig dus.

Sushi en Macarons

Jawel, in een wereldstad als Parijs is er natuurlijk ook genoeg Sushi te vinden. Na onze calzone kregen we toch nog wel trek en besloten voor om Delice House aan de 81 Rue Saint-Antoine in te duiken en naar de glutenvrije opties te vragen. De aardige meneer nam alle tijd om alles rustig uit te leggen wat wel en niet glutenvrij was. Bij het bestellen van de sushi kregen we uiteindelijk steeds meer cadeau van de beste man. Een Miso soepje, een salade omdat er iets niet glutenvrij was wat waar wij naar vroegen, echte service. En lekker was het uiteraard ook. Klaar voor nog een rondje shoppen.

En tijdens het shoppen liepen wij langs de schitterende patisserie van Pierre Hermé waar ze o.a. glutenvrije macarons verkopen. Stuk voor stuk pareltjes om te zien. Ga je naar Parijs dan moét je eigenlijk wel macarons meenemen, c’est ne pas une question.

Step In The City

Van al dat lopen wordt je moe. Nee grapje valt wel mee, maar na een lekker nachtje bijtanken op ons hotelkamertje hebben wij op dag twee eens gek gedaan. In de straten van Parijs viel ons de voorgaande dag namelijk één ding onwijs op; elektrische steps waren booming. Van jong tot oud zag je ze op deze stepjes, we waren geïntrigeerd. Het bleken namelijk elektrische stepjes die je via een appje kunt huren. Wij spotten Lime5 en Bird stepjes en gingen op zoek naar een appje voor op onze smartphones. Het principe is eenvoudig.

Hoe werkt het

Je moet wel 18 zijn en in het bezit van een geldig rijbewijs. Officieel moet je een helm dragen, maar heel eerlijk gezegd zie je niemand dit doen. (maar is dus wel verplicht!) Je maakt een account aan, koppelt het aan een betaalmethode, pakt een stepje, tapt de button om je rit te starten en je betaald per minuut een klein bedragje.

Wanneer je even pauzeert omdat je ergens naar binnen gaat parkeer je de step en zeg je dat je weer terug komt, dan locked hij hem. (je betaald niet voor de minuten die je dus niet effectief gebruikt). Wil je de rit beëindigen dan druk je op de stop button en dan kan een ander de step weer pakken. Heel eenvoudig eigenlijk.

Op elke hoek van de straat zijn er wel stepjes te vinden. Super handig concept en hierdoor kun je dus echt meer uit je dag halen. Wij hebben voor ongeveer €20 per persoon een hele dag gebruik hiervan gemaakt. Geruchten gaan dat dit concept zeer binnenkort ook in Amsterdam uitgevoerd gaat worden.

Ontbijtgranenbar

Oke, we geven toe we hadden dus al een ontbijtje op in ons hotel, dus voor ons was het meer lunch. Maar we liepen dus tegen een zaakje aan genaamd Ce-realiste en wat was dit een toffe ontbijtbar! Ze hebben echt zoveel soorten ontbijtgranen, wafels en andere watertandlekkere snacks, maar helaas.. vooral met gluten. Maar ze hebben ook Lucky Charms, en die waren glutenvrij! (niet bang zijn voor kruisbesmetting, ze openen een nieuwe box). Dus wij moesten echt even een half uurtje sfeer proeven in deze chille tent.

Je moet wel sterk in je schoenen staan om al dat lekkers wat voorbij komt te weerstaan, maar wij diehard coeliacs zijn al wel wat gewend en waren happy met ons kommetje cereals. Ben je met gluten-etende vrienden dan doe je ze echt wel een plezier om gewoon mee hiernaartoe te gaan. Het heeft een beetje een urban/street-wise/art stijltje met veel hiphop, tattoo en skate invloeden. De bediening is ook hier weer waanzinnig relaxt en spraakzaam. Kortom, voor ons was dit een toffe spot.

Legendarisch Lekkere Burgers

Na weer wat cruisen op onze stepjes, shoppen tot we dropten zeiden onze hongerige maagjes dat het weer tijd was voor wat voedsel. Echt voedsel, met calorieën. Op Instagram hadden we per toeval een week eerder een account ontdekt die ons volgt genaamd Five Guys. Toen wij op hun Instawall keken zagen wij een hamburger die gewrapped was in slablad in plaats van hamburgerbroodjes. Geniaal! Toen het thuisfront ons erop wees dat wij dicht in de buurt waren van deze hamburgertent (wat schijnbaar echt een legende is en al vanaf 1986 bestaat), moesten we natuurlijk een kijkje gaan nemen.

Bij aankomst zagen we dat dit inderdaad een populair concept was. Lekker druk, leuk interieur, super Amerikaans. Ongelovig vroegen we naar hun glutenvrije opties en warempel, de “Lettuce Wrapped Burger” bestond echt! Een beetje sceptisch namen we een hap, maar we kunnen je oprecht vertellen; dit was de allerlekkerste burger die wij ooit ergens buiten de deur hebben gegeten! En laat er nou ook in Nederland een aantal filialen van Five Guys zitten, o.a. in Utrecht, Almere en Rotterdam. Vraag van te voren even of zij ook deze glutenvrije optie bieden om teleurstelling te voorkomen.

Oud en vertrouwt

Op de weg terug reden we nog even langs Disney Village om wat souvenirs op te pikken. We waren moe, het was laat en we hadden geen zin meer om moeite te doen iets glutenvrij te vinden. We weten dat je bij Planet Hollywood een glutenvrij Hamburger menu kunt bestellen, maar wij kozen voor een snel frietje bij het oude vertrouwde Mc Donalds en zijn toen lekker in een ruk door naar huis gekart. Onderweg hebben we nog het een en ander aan glutenvrije snacks die wij in Parijs hebben gekocht gegeten.

Meer glutenvrije spots in Parijs

Hopelijk hebben jullie wat aan onze tips. Er gaat een hardnekkig gerucht dat Parijs lastig zou zijn om glutenvrij te eten, maar dit is ons dus 100% meegevallen. Wij zijn gewoon zonder verdere voorbereidingen erheen gegaan en hebben gegeten wat we tegen kwamen. Ben je nog niet overtuigt of ben je zelf meer van het plannen? Vind hieronder dan nog een uitgebreide lijst met glutenvrije spots:

In ovenfolie afgebakken broodjes bij ons hotel.

glutenfree breakfast hotel paris

Glutenvrije Hotspot Parijs

glutenvrij eten parijs

De pizzabakker himself

pizza glutenvrij parijs

Interieur van Eat Glutenfree; toffe wallart

Glutenvrij pizza eten in parijs
Glutenfree calzone

Delice House Sushi

Glutenvrije sushi in parijs

Pierre Hermes Glutenvrije Macarons

GF Macarons Paris

Elektrische steps

Steps parijs

Glutenvrije sla-wrapped hamburger

glutenvrije burger parijs

Five Guys

5 guys glutenvrij

Wallart Vife Guys Parijs

Glutenvrij Five Guys Parijs

Lekkerste glutenvrije hamburger ooit

Best Glutenfree Burger

Glutenvrije Luckycharms

Glutenvrije ontbijtgranen

Glutenvrije Ontbijtgranen Ce-realist

Glutenfree Paris Breakfastbar

Tof sfeertje en decor bij Ce-realist

Glutenfree cereals ce-realist