Glutenvrije Markt bij Hoeve Ravenstein

Glutenvrij Genieten Op Zondag

Ergens middenin een mooi stukje Baarn vind je Hoeve Ravenstein, een boerderijwinkel met een groot assortiment glutenvrije producten. Elke 1e zondag van de maand hebben zij een “Glutenvrij Genieten Op Zondag”. Dit is een leuke markt voor jong en oud, waarbij er een aardig aantal glutenvrije kraampjes zijn. Ook is de boerderijwinkel open zodat je daar glutenvrije producten kunt kopen. Het is mogelijk om er glutenvrij te lunchen en voor groepen kun je vaak ook een high tea reserveren.

Glutenvrij Snackerij Bezoekje

Wij zijn hier in September voor het eerst spontaan naartoe gegaan omdat wij er al zo vaak over gehoord hadden, maar zelf nog nooit geweest zijn. Bij aankomst werden wij verrast door de mooie ligging; veel groen en je krijgt echt een (luxe) boerderij-gevoel. Het was dan ook wel erg mooi weer deze dag.

Hoeve Ravenstein heeft een eigen boerderij-winkel en terras, moestuin, maar ook hun eigen vee en vast nog veel meer. Het was een gezellige happening, er zat iemand manden te vlechten en je kon er uiteraard glutenvrij shoppen, maar je kon ook overal lekker proeven van de sfeer en de hapjes.

Er waren zoals beloofd een leuk aantal standhouders met hun glutenvrije producten aanwezig. Het aanbod van kraampjes varieert per keer. Maar ze doen altijd hun best om je met zoveel mogelijk leuke en lekkere producten kennis te laten maken.

Zo konden wij uiteraard niet voorbij lopen aan onze favoriete Italiaanse koekjes van Saluti Da Italia, waar de allerhartelijkste Marcella haar overheerlijke glutenvrije cannoli’s en amandelkoekjes verkoopt. Hoe lekker deze zijn schreven wij al eens uitgebreid in op ons Instagram account. Deze koekjes uit Italië zijn ongeëvenaard en staan dus echt in onze top 3 van lekkernijen.

Ook een leuke kraam vonden wij die van By Eems, een startup bakery gerund door Amy die zich specialiseert in Vegan, Glutenvrij & Lactosevrij. Het is een enthousiaste en ambitieuze dame uit Almere die het volgens ons nog ver gaat schoppen. De gebakjes zijn niet standaard glutenvrij overigens, maar deze op haar kraam wel en ze zagen er superlekker uit. Daarom kozen wij 3 gebakjes uit om mee te nemen en aan een smaakproef te onderwerpen. Een smeuïge chocoladetaart met ganache, een worteltaart met cremelaag en een vegan cheesecake. Deze laatste was gemaakt van cashewnoten als basis. You would never tell. Heerlijk fris! De worteltaart was absolute favoriet, maar ook de chocoladetaart met als basis boekweitmeel was een ware traktatie. Amy vertelde dat ze ook geraffineerd suikervrij op bestelling kan maken.

Er waren echt nog heel veel andere leuke kraampjes; De winkel Compleet Glutenvrij was vertegenwoordigd, het Utrechtste Rose and Vanilla met hun glutenvrije en lactosevrije cakes en taarten, Bakfietsje W. met haar supertoffe concept was aanwezig en ook Bakkerij Puur met hun glutenvrije en melkvrije aanbod werd druk bezocht.

Elke eerste zondag

Zoals eerder aangegeven is deze glutenvrije markt bij Hoeve Ravenstein in Baarn elke eerste zondag van de maand van 10:00 uur tot 17:00 uur, maar houd in elk geval hun agenda in de gaten om op de hoogte te blijven van eventuele afwijkende programma’s. De eerstvolgende Glutenvrij Genieten Op Zondag is vandaag al, op zondag 7 oktober 2018. De toegang is gratis en er is voldoende parkeergelegenheid rondom het terrein. Onze tip; een koeltas/boodschappentas en contant geld mee voor het gemak.

Verder willen wij nog wel even een waarschuwing geven; niet àlles is glutenvrij binnen het assortiment en ook sommig aanbod zoals het schepijs, gebak uit de vitrine van het terras of bepaalde foodtrucks is niet allemaal glutenvrij. Dit kan voor verwarring of ongewenste situaties zorgen. Vraag dus wel altijd na of hetgeen je wilt nemen wel glutenvrij is en wees je er van te voren gewoon van bewust dat het kan afwijken om teleurstelling te voorkomen. Het overgrote deel is deze dag gelukkig wel glutenvrij en dus kan je je er zeker op verheugen dat je kan genieten van veel lekkers!

Hoeve Ravenstein

Ravensteinselaan 3
3744ML Baarn
035 – 666 83 84

Dinsdag t/m Donderdag
08:30 – 17:00
Vrijdag 08:30 – 18:00
Zaterdag 08:30 – 17:00
Eerste zondag v/d maand open
Maandag gesloten

De buit;

Glutenvrije Cannoli: Saluti da Italia
Glutenvrij gebak: By Eems

Hoeve Ravenstein Glutenvrije buit

By Eems

Glutenvrij bakkerij By Eems

Bakkerij Puur

Glutenvrije bakkerij

Bakfietsje W

Glutenvrije bakkerij Bakfietsje W

Saluti Da Italia

Marcella

Rose & Vanilla

Glutenvrije bakkerij Rose & Vanilla

Compleet Glutenvrij

Glutenvrije markt Hoeve Ravenstein

Sfeer

Hoeve Ravenstein glutenvrijemarkt

Hoeve Ravenstein

Hoeve ravenstein markt

Hoeve Ravenstein Glutenvrije Assortiment

Glutenvrij kopen

Hoeve Ravenstein Glutenvrije Assortiment

Groenten

Hoeve Ravenstein Glutenvrije Assortiment

Glutenvrije producten

Hoeve Ravenstein Glutenvrije Assortiment

Hoeve Ravenstein diepvries