Wafels, als je de geur al ruikt dan zegt je maag al van; jaaaaa, kom maar hier! Heerlijk toch?! Je kunt ze naar hartelust versieren en beleggen. Deze glutenvrije groene wafels zijn ook nog eens superleuk om te zien. En waar dit bijzondere kleurtje nou vandaan komt? Lees gauw verder en ontdek ons geheim.
Zet je wafelijzer vast aan, zorg dat je de platen licht hebt ingevet zodat de wafels makkelijker loslaten. Je kunt ook een bakspray gebruiken, doe dit als de stekker nog niet in het stopcontact zit bij gebruik van een elektrisch wafelijzer.
Heb je een foodprocessor? Doe dan alle ingrediënten 1 voor 1 in de mengkom, sluit de deksel goed af en meng dan alles binnen enkele minuten (zorg dat je mengkom deze hoeveelheid ook aankan, halveer zonodig de ingrediënten). LET OP: de Pandan Pasta kan vlekken geven, zorg dus dat je hiermee niet knoeit.
Heb je geen foodprocessor? Gebruik dan een garde, handmixer of staafmixer. Meng dan eerst alle droge ingrediënten goed door elkaar en voeg daarna de natte ingrediënten toe. Meng tot er een egale gladde massa is ontstaan.
Schep nu een flinke lepel beslag in je wafelijzer op elke vorm. Doe de deksel erop en wacht tot de wafel gaar is. Dit duurt ongeveer 5 tot 7 minuten. Ga zo door tot je beslag op is. Wij maakten ongeveer 8 grote wafels.
Versier de wafels met yoghurt, bosbessen en een swirl van honing of naar eigen smaak. Nutella en banaan is ook erg lekker hierop!
Gelijk opeten is het lekkerst, maar je kunt ze ook prima bewaren voor de volgende dag. Stop ze dan in een goede luchtdichte trommel. Niet in de koelkast leggen dan worden ze hard en taai. Je kunt ze wel even een paar seconden in de magnetron opwarmen van te voren.