Glutenvrije Groene Wafels

Wafels voor elk moment

Wafels, als je de geur al ruikt dan zegt je maag al van; Jaaaaa, kom maar hier! Heerlijk toch?! Je kunt ze naar hartelust versieren en beleggen. Voor het mixen gebruikten wij de superhandige Magimix Compact3200XL!

Wij eten ze op elk moment van de dag, maar het liefst als ontbijt op een easy sundaymoring. En als we er veel maken dan gaan ze gewoon de volgende dag in een trommeltje mee als lunch.

Groen?

Deze glutenvrije groene wafels zijn ook nog eens superleuk om te zien. En waar dit bijzondere kleurtje nou vandaan komt? Lees gauw verder en ontdek ons geheim!

Glutenvrije Groene Wafels
Voorbereiding
10 min
Kooktijd
20 min
Totale tijd
30 min
 

Wafels, als je de geur al ruikt dan zegt je maag al van; jaaaaa, kom maar hier! Heerlijk toch?! Je kunt ze naar hartelust versieren en beleggen. Deze glutenvrije groene wafels zijn ook nog eens superleuk om te zien. En waar dit bijzondere kleurtje nou vandaan komt? Lees gauw verder en ontdek ons geheim.

Gang: Dessert, Lunch, Ontbijt, Snack, Tussendoortje
Keuken: Glutenvrij
Porties: 8 stuks
Ingredienten
 • 400 gram glutenvrije bloem
 • 450 ml melk of melkvervanger
 • 100 gram suiker of suikervervanger zoals honing, agavesiroop, ahornsiroop
 • 1 zakje bakpoeder
 • 1 snufje zout
 • 2 eieren of eivervanger gelijk aan 2 eieren
 • 6 eetlepels plantaardige olie
 • 1 theelepel vanille EXTRACT of het merg van 1 vanillepeul
 • 1/2 flesje pandan PASTA verkrijgbaar bij de toko
 • een beetje olie voor het invetten
 • een beetje yoghurt of slagroom of plantaardige vervangers
 • 1 handje bosbessen ter decoratie
 • een beetje stroop of honing ter decoratie
Je hebt ook nog een foodprocessor, mixer of garde en natuurlijk een wafelijzer nodig.
Instructies
 1. Zet je wafelijzer vast aan, zorg dat je de platen licht hebt ingevet zodat de wafels makkelijker loslaten. Je kunt ook een bakspray gebruiken, doe dit als de stekker nog niet in het stopcontact zit bij gebruik van een elektrisch wafelijzer.

 2. Heb je een foodprocessor? Doe dan alle ingrediënten 1 voor 1 in de mengkom, sluit de deksel goed af en meng dan alles binnen enkele minuten (zorg dat je mengkom deze hoeveelheid ook aankan, halveer zonodig de ingrediënten). LET OP: de Pandan Pasta kan vlekken geven, zorg dus dat je hiermee niet knoeit.

  Heb je geen foodprocessor? Gebruik dan een garde, handmixer of staafmixer. Meng dan eerst alle droge ingrediënten goed door elkaar en voeg daarna de natte ingrediënten toe. Meng tot er een egale gladde massa is ontstaan.

 3. Schep nu een flinke lepel beslag in je wafelijzer op elke vorm. Doe de deksel erop en wacht tot de wafel gaar is. Dit duurt ongeveer 5 tot 7 minuten. Ga zo door tot je beslag op is. Wij maakten ongeveer 8 grote wafels.

 4. Versier de wafels met yoghurt, bosbessen en een swirl van honing of naar eigen smaak. Nutella en banaan is ook erg lekker hierop!

Aantekeningen

Gelijk opeten is het lekkerst, maar je kunt ze ook prima bewaren voor de volgende dag. Stop ze dan in een goede luchtdichte trommel. Niet in de koelkast leggen dan worden ze hard en taai. Je kunt ze wel even een paar seconden in de magnetron opwarmen van te voren.

Glutenvrije wafels met pandanpasta
Groene wafels glutenvrij beslag
Glutenvrije groene wafels
Magimix Compact3200XL