Review Glutenvrije Pokébowls

Bij Poké Perfect

Bij een dagje Utrecht denk je natuurlijk gelijk aan gezelligheid en de vraag; wat gaan we daar eten? Toen wij naar de Coeliakiedag in Vianen waren, zijn we nadien doorgereden naar het centrum om nog wat te shoppen. We zochten op Google naar een glutenvrij restaurant in Utrecht en kwamen diverse goede tips tegen, waaronder Poké Perfect aan de Korte Jansstraat 17-19. Vandaag waren we maar met zijn tweeën, eentje wel en eentje niet glutenvrij. We hadden wel zin in ( glutenvrije ) pokebowls, houden ook enorm van sushi, dus we besloten de gok te wagen.

Veel glutenvrije opties

De zaak ziet er hip uit, lekker licht en leuke styling. Bij aankomst werden we warm welkom geheten door de spontane medewerkster. We vertelden dat 1 van ons geen (sporen van) gluten verdraagt en vroegen wat de opties waren. Op de menukaart stonden duidelijk de allergenen met iconen aangegeven, fijn. Ze legde uit dat je kon kiezen uit een basis van sushirijst of salade en dan een aantal toppings kon kiezen. We konden kiezen uit een heel groot aanbod, variërend van zalm en tonijn, tot aan mango en soyabonen, maar ook superlekkere wasabimayonaise. Ook haalde zij speciaal voor ons de glutenvrije sojasaus op. Je had size regular of large, maar regular was echt al behoorlijk groot!

Kleurrijke bowl

We keken onze ogen uit, wat een plaatje! En dat was allemaal voor ons? De prijs viel ook enorm mee, voor nog geen twaalf euro heb je een regular bowl. Sommige toppings kosten iets extra, maar dat maakt het nog steeds een betaalbare maaltijd. Wij konden ons geluk niet op, wat was dit genieten zeg! Onze smaakpapillen deden een dansje. Tijdens het eten van dit kleurrijke spektakel hebben we onszelf meerdere malen hardop afgevraagd waarom er nou niet een vestiging bij ons in de buurt zat. Dan konden we je garanderen dat we er wekelijk te vinden waren. Misschien maar goed ook eigenlijk.

Tot slot

Als je naar de foto’s kijkt is het vast geen verrassing dat we de bowls niet op kregen. Zonde? Neejoh, geen probleem! Op de counter staan take-away bakjes en bestek. Je mag dus je eigen doggiebag maken en mee naar huis nemen. Wel zo snel mogelijk koelen uiteraard. Zo blij als een kind in een snoepwinkel verlieten we het pand. Dag hoor en absoluut tot de volgende keer! Tot die tijd maken we onze eigen Sushibowl, die was namelijk ook heel lekker.

glutenvrije sushi
glutenvrije sushibowl
Poke Perfect Utrecht glutenvrij
Poke Perfect Utrecht glutenvrije sushibowl
Poke Perfect Utrecht