Garofalo Glutenvrije Pasta

Als Foodblog krijgen wij regelmatig de vraag om een glutenvrij product te testen of te reviewen. Toen wij benaderd werden om de pasta van Garofalo te proberen zeiden wij uiteraard volmondig ja! Natuurlijk, we houden van pasta. Niet wetende dat ons deze keer een echte verrassing zou komen te staan; we werden verliefd op deze pasta!

Unieke pasta

Nu horen we jullie denken; hoezo, pasta is pasta?! Nou dit is ècht even andere koek, eh pasta. Deze Fusillone bestaat namelijk niet uit 100% mais of rijst, maar uit een combinatie hiervan en met de toevoeging van quinoa, waardoor de smaakbeleving echt even van een ander kaliber is. “Deze Fusillone heeft gewoon dezelfde taste & bite als echte pasta” riep een van onze teamgenoten verrukt uit. En ja, daar was iedereen het ook over eens. Na het koken blijft de pasta stevig, maar de saus blijft heel goed kleven aan de spiralen waardoor de smaakverhouding heel goed tot zijn recht komt. De spiralen zijn ook wat groter van formaat, deze vorm onderscheid zich echt binnen het glutenvrije pasta-segment.

Meer vezels

Verder ontdekten we dat het vezelgehalte ook veel hoger ligt dan de standaard glutenvrije pasta’s, wat voor ons echt een pré is want dat kunnen we wel gebruiken in ons voedingsschema. Als je glutenvrij eet krijg je namelijk al snel een tekort aan vezels en dat willen we juist voorkomen,anders krijg je daar weer klachten door.

Stevige bite

Weet je wat ook nog de moeite waard is om te melden; het is ook zeer geschikt om er een pastasalade mee te maken. De smaak gaat niet verloren en de structuur blijft stevig. We hebben eigenlijk geen nadelen kunnen ontdekken van deze premium kwaliteit glutenvrije pasta. Ja behalve dat de prijs wat hoger ligt dan de andere merken, maar geloof ons dat is het echt meer dan waard. Wanneer je deze pasta op tafel zet zal iedere pastalover hiervan smullen.

Garofalo Fusillone is verkrijgbaar voor €3,99 bij Jumbo en Albert Heijn XL of AHonline.

Weet je wat ook leuk is? Als je onze Instagram/Facebook nou even in de gaten blijft houden dan zullen we nog wat lekkere recepten delen die je hiermee heel fijn kunt maken, o.a. deze lekkere Pasta Pesto.

Dit bericht is gesponsord, dit heeft echter geen invloed op onze oprechte mening.