COOKIES IS ALWAYS A GOOD IDEA

Wil jij iemand even opbeuren of verrassen? Of gewoon voor jezelf wat lekkers voor bij de koffie maken? Bak dan eens glutenvrije koekjes.

Dit recept voor glutenvrijekoekjes is super makkelijk om zelf te maken!

Koekjesrecept:

(Voor ongeveer 20 koekjes, ligt er wel aan welke vormpjes je maakt).

  • 100 gram suiker
  • 100 gram (plantaardige) boter (goed koud)
  • 200 gram glutenvrije bloem (bijvoorbeeld van Doves Farm)
  • 1 ei
  • 1 theelepel vanille essence

Bereiding:

Snijd de koude boter in dobbelsteentjes en doe het in een beslagkom, voeg hier de suiker en het bloem aan toe. Let op dat je gewone glutenvrije bloem gebruikt. Gebruik geen zelfrijzend bakmeel, dan lopen je koekjes uit. De boter, suiker en bloem even door elkaar roeren.

Voeg daarna de vanille-essence en het ei toe. Ingrediënten heel goed kneden totdat je geen witte boterklontjes meer ziet en er een mooie bol deeg gevormd is.

Als je deeg nu te zacht is geworden, wikkel het dan even in folie en leg een uurtje in de koelkast om op te stijven.

Vormpjes uitsteken en eventueel letters erin stempelen, 180 graden voorverwarmd ongeveer 12 minuten bakken op bakpapier.

Je kunt deze koekjes ook versieren; aflakken met een geklopt eitje en wat glutenvrije strooisels eroverheen doen voor het bakken. Of met glazuur of gesmolten chocolade en dan strooisels erover heen na het bakken.