Hier dan het recept voor deze waanzinnig lekkere smeuïge Glutenvrije Pecanpie Bars met heerlijke bodem.

Een recept dat heel snel en makkelijk te maken is. Iedereen kan dit! De laatste stap kan je eventueel weglaten of vervangen met wit glazuur dan is het ook volledig melkvrij/lactosevrij.

Het nieuwe ingrediënt waar wij echt super enthousiast over zijn is de Coconut Caramelsauce van Natures Charm. (nospon)

Voor ongeveer 16 vierkante bars (4×4 rijtjes snijden)

Ingrediënten:

Voor de bodem:

  • 1 2/3 kopje glutenvrij zelfrijzend bakmeel (Bijvoorbeeld van Orgran)
  • 150 gram (plantaardige)boter op kamertemperatuur
  • 1 kopje suiker


Voor de tweede laag:

  • 4 eieren (of vervanger gelijk aan het aantal eieren)
  • 1 Pot coconut caramelsauce van Natures Charm
  • 6 eetlepels zelfrijzend bakmeel (Bijvoorbeeld van Orgran)
  • 1/2 kopje bruine basterdsuiker (kan je eventueel weglaten of vervangen om minder zoet te maken)
  • Snufje zout


Laag 3 :

  • 1/2 zak pecannoten ongezouten (Bijvoorbeeld van Lidl)Topping :
  • 1/2 kopje Witte chocolade dragees of blokjes (Bijvoorbeeld Callebaut) OF voor de melkvrij / lactosevrij versie een kopje poedersuiker met een paar druppels warm water
  • Hele Pecannoten

Bereiding:


Stap 1: voeg alle ingrediënten voor de bodem bij elkaar, druk met je vingers plat op een ingevette taart bakblik-bodem, bak op 180 graden in een voorverwarmde oven voor 15 minuten.


Stap 2: Dan kluts je alle ingrediënten voor de tweede laag en spreid het uit over de halfgebakken bodem. (LET OP dit is erg vloeibaar dus gebruik een bakvorm die goed afsluit anders lekt het langs de kieren eruit en zit je oven onder)

Stap 3: hak als laatste de pecannoten en strooi dit gelijkmatig over de tweede laag. Afbakken 30/40 minuten. Test met een mes in het midden, komt het er redelijk schoon uit (niet nat) dan is het klaar.

Stap 4:
Smelt de chocolade au-bain-marie (of 60 seconden in magnetron) verdeel met een theelepel in mooie krullen over het geheel.


Stap 5: aansnijden en op elke bar een pecannootje plakken. Af laten koelen en in de koelkast of diepvries bewaren.

Zet ’em op en…Eetsmakelijk!!