It’s Donut O’Clock

Soms krijgen wij producten opgestuurd om te testen. Deze keer was dat een mooi roze pakje met een gezonde donut bakmix.

Botaniq Bakery

Wij mochten de glutenvrije bakmix van Botaniq Bakery testen, en dat vonden we helemaal niet erg! Alle voordelen op een rijtje: Ze zijn glutenvrij, vegan, gezond en geraffineerde suikervrij. Ze zijn eenvoudig te maken omdat je enkel water hoeft toe te voegen en een lepel gesmolten kokosolie. Je kunt ze in een donutpanmaken, in een donutbakvorm of in cupcakevormpjes in de oven bakken en ze hebben maar een korte baktijd.

Enkel pure ingrediënten

De makers van dit mooie concept hebben ervoor gekozen om niks anders dan pure ingrediënten te gebruiken, zònder extra toevoegingen om het langer houdbaar te maken. Het zijn dus écht gezonde donuts, wow!!

Werkwijze

Wij kochten mini siliconen tulbandvormpjes bij Action en gingen aan de slag! In een grote beslagkom deden we de bakmix van Botaniq Bakery en daar voegden we de hoeveelheid water en kokosolie aan toe volgens het recept. Na een minuutje mengen met een garde was het beslag al klaar voor gebruik.

We hebben de vormpjes ingevet met een kwast en kokosolie.Dan schepten we met een dessertlepel voorzichtig het beslag in de vormpjes. Op de verpakking staat dat je 4 grote of 6 kleine donuts kunt maken maar wij kregen er 8 kleine donuts uit!

Daarna bakten we ze af, 17 minuten. Niet te lang bakken dat is zonde. Zo blijven ze mooi zacht en heerlijk smeuïg. Maak je grote donuts dan zal de baktijd ook wat langer zijn.

Tijdens het bakken hebben we roomkaas gemengd met honing om de donuts mee te glazuren. (dat is dus niet vegan, maar je kunt eventueel een vegandip gebruiken). Ook maakten we vast citroenschilrasp en gemalen pistachenootjes zonder schil en ook wat bloemetjes voor de decoratie. Na het bakken hebben we de donuts in de vormpjes volledig laten afkoelen.

Na het afkoelen namen we de donuts uit de vormpjes en dipten we ze één voor één de bovenzijde voorzichtig in het roomkaas
honingmengsel. We versierden de donuts met de citroenrasp, pistachekruimels en maanzaadjes . Voor de foto gingen er nog wat gele roosjes op om het geheel nog mooier te maken!

Ons oordeel

Ze smaken niet zoals de vette ongezonde maar oh zo lekkere donuts die je eigenlijk zo mist, maar het moet gezegd worden; deze gezonde versies van donuts smaken wel erg lekker hoor! De structuur is heerlijk zacht en ze blijven ook smeuïg, zelfs de dag erna. Er zit een heerlijk kruidig smaakje aan. Niet te zoet maar wel zoet genoeg, en dat zonder schuldgevoel!

Bevat een gekregen product.