Tilda Rijst

Wij kregen onlangs een pakket met TildaRijst opgestuurd om te testen. Daarin zaten 4 soorten kantenklare magnetronrijst waaronder een zilvervliesbasmati-variant en 1 zakje gewone zilvervlies basmati om zelf te koken.

Voor ons de uitdaging om zowel de kantenklaarrijst als de gewone versie te vergelijken. We hebben een paar teamgenoten de test laten afleggen zonder dat zij wisten welk hoopje rijst nou welke versie was. Uitslag; alle borden schoon op!!! Oke dat zegt dus dat het sowieso allebei goed smaakte. Welke had nou de voorkeur?

De hoopjes rijst met het tomaatje … en dat was, *trommelgeroffel* de kant-en-klare magnetronrijst! Deze was wat smeuïger qua textuur en voller van smaak. Dit komt waarschijnlijk door de 2% rijstolie die er in verwerkt zit, dat had de vers gekookte rijst niet. Verbazingwekkend gokte bijna iedereen dat de smeuïge rijst de gekookte rijst was en de drogere uit de magnetron kwam.

Conclusie; beiden lekker, de magnetronversie is in 2 minuten klaar tegenover de ruim 25 minuten kooktijd van de kookrijst. (na het water aan de kook gebracht te hebben). Tja dat scheelt nogal en we vonden het nog ietsie lekkerder ook. We vinden het echter weer niet zo’n fijn idee om standaard ons eten uit de magnetron te halen. Gelukkig staat er op de verpakking dat je het ook in een koekenpan met wat olie kunt opbakken. Nou, ideaal!!

En natuurlijk ook nog erruggg handig om mee te nemen op vakantie , schoolkamp of etentje waarbij je voor je eigen glutenvrijemaaltijd moet zorgen. We Like A Lot! Binnenkort testen we de andere smaken, dus benieuwd geworden? Houd ons dan in de gaten! 

TildaRijst review glutenvrij