Glutenvrije Snackbar Kokkie Apeldoorn

Ken je dat gevoel van teleurstelling? Dat je een snackbar binnenloopt en hoopvol vraagt of zij ook glutenvrije friet en snacks hebben en het antwoord; “Nee helaas” is? Of dat ze alleen maar een glutenvrije frikandel hebben en patat maar dan zonder saus. (En natuurlijk je bent dan blij dat je er überhaupt terecht kunt, maar even open kaart, je baalt soms wel.) Nou dat gebeurt je dus écht niet bij Snackbar Kokkie Ordenplein in Apeldoorn. Nee, want als je daar als Coeliaak binnenloopt dan krijg je echt een soort warm gevoel van binnen, wij zijn welkom!

Is dat echt allemaal glutenvrij

Vol hoop stapten wij de snackbar binnen, we hadden al veel goede dingen gehoord en gelezen. Maar dat het zo’n glutenvrij feest zou zijn dat hadden we nooit durven dromen. Er was zelfs glutenvrije satésaus! Ineens bevind je je in een luxepositie waarbij je niet weet wat je moet kiezen omdat er zoveel keus is. Is dit echt allemaal glutenvrij? Ja echt! Zullen we het even opnoemen?

 • Kroket
 • Frikandel
 • Kaassoufflé
 • Bamischijf
 • Mexicano
 • Nuggets 6x
 • Kipfingers 6x
 • Bitterballen 6x
 • Loempia
 • Kipsaté
 • Broodje hamburger
 • Satésaus 150 cc
 • Verder diverse sauzen

Tevens is bijna al hun schepijs glutenvrij, op twee smaken na. En ze hebben glutenvrije hoorntjes. Ook houden ze prima rekening met de mogelijkheid tot kruisbesmetting. De ijsschep wordt zorgvuldig schoongespoeld en de hoorntjes worden standaard niet boven de ijsvitrine gehouden.

Veel glutenvrije klanten

Eigenaar Patrick verteld met trots hoe hij ooit begon met 1 klant die glutenvrije dieetwensen had, en hoe het nu al is uitgegroeid tot zeker 30 bezoekers per dag met dezelfde glutenvrije wensen. “Ik had eerst knijpflessen voor de sausen, maar nu heb ik ze allemaal op de tap. Zoveel klanten krijg ik nu dagelijks die voor het glutenvrije assortiment komen.” Ook laat hij de apart ingerichte frituur zien, helemaal aan de linkerzijde, afgeschermd van al het glutenvolle frituurvet. Het was ons wel duidelijk, deze ondernemer begrijpt hoe het is om al zijn klanten tegemoet te komen. En dat waarderen wij zeer, helemaal omdat het helaas nog steeds niet zo standaard is als dat wij zouden wensen. Complimenten zijn wel op zijn plek dat deze snackbareigenaar zich zo in ons dieet heeft verdiept.

Glutenvrij genieten

Wat hebben wij nou geproefd vraag je je misschien af? Eigenlijk hadden we onze zinnen gezet op de glutenvrije bitterballen, want echt waar vind je die nou? Maar helaas, deze waren uitverkocht dus die gaan we zekerweten de volgende keer proberen. En het gaf eigenlijk ook niks want hey, nu konden we echt enorm genieten van een glutenvrije kaassoufle. Dat was niet zo’n deegbal met weinig kaasvulling, maar een echte goedgevulde smeuïge kaassouffle zoals je hoopt dat ie zou zijn. We bestelden ook nog een loempia, en die was ook heerlijk! Crunchy korstje en goeie vulling, echt genieten. De glutenvrije hamburger was ook top, we kregen zelfs 2 hamburgerbolletjes! De friet mayo saté was ook zo ontzettend fijn. Toen Patrick hem kwam brengen zei hij; “Proef eerst eens. Lekker he?!” Hij vertelde dat ie deze saus eigenlijk lekkerder vond dan de gewone. Dat vonden we wel grappig. Als afsluiter van dit glutenvrije genot namen we uiteraard een schepijsje en gingen lachend en met een volle buik naar huis. “Hier komen we gauw weer terug”, zeiden we in koor.

glutenvrije snackbar kokkie ordenplein apeldoorn
glutenvrije snackbar apeldoorn
glutenvrije snackbar apeldoorn
glutenvrije loempia snackbar apeldoorn
glutenvrije snackbar
glutenvrij schepijs Apeldoorn