Nairn’s Glutenvrije Haverproducten

Proeven is geloven

Bij Team Glutenvrij Snackerij is dit een beetje ons motto geworden; “proeven is geloven”, want geef toe; niet elk glutenvrij product valt gelijk in de smaak. Er is een heleboel mwah en zozo, maar dat is misschien ook best logisch, je hebt nou eenmaal minder eiwitten (gluten) die de receptuur zo lekker luchtig en flexibel maken. Dat maakt dat veel glutenvrije producten -om het maar oneerbiedig te zeggen- zo smaakloos en droog als de woestijn zijn. Er is nog heel wat winst te behalen in sommige productlijnen, vooral glutenvrije koekjes vallen ons vaak tegen. Daarom waren wij enorm benieuwd naar de glutenvrije haverkoekjes en toastjes van Nairn’s. Zij vroegen ons of wij hun producten zouden willen testen. Onze trouwe lezers weten dat wij hier altijd voor in zijn, graag zelfs, want proeven is geloven!

De eerste indruk

Het pakketje met testverpakkingen kwam aan en eerlijk is eerlijk; dat was geen half werk. Er zaten genoeg verpakkingen in om uitvoerig te testen. Allereerst hebben wij de verpakkingen bekeken. Frisse en kleurrijke verpakkingen met een duidelijk gecertificeerd glutenvrij logo, prachtige serveersuggestie-foto’s en een heleboel tekst en uitleg (in het Engels) geven ons het gevoel dat Nairn’s een gepassioneerd bedrijf is dat weet waar zij voor staan. Alle producten zijn eenvoudig, natuurlijk en gezond en bevatten geen kunstmatige kleur- en smaakstoffen of conserveringsmiddelen.

Havermout

Nairn’s is de grootste producent van haverkoeken in het Verenigd Koninkrijk en expert in alle soorten haver sinds 1896. Dit familiebedrijf gebruikt in al hun producten haver als belangrijkste ingrediënt en hun glutenvrije assortiment breidt zich in een rap tempo uit.

“Ons doel was en blijft altijd hetzelfde – om smaakvolle en gezonde voedingsmiddelen te produceren die zo eenvoudig en natuurlijk mogelijk zijn met de beste ingrediënten die wij kunnen gebruiken”.

Gezonde keuze

Een opvallende eigenschap van de haverkoeken van Nairn’s is dat ze veel minder suiker bevatten dan vergelijkbare glutenvrije koeken. Soms tot wel 45% minder suiker. Dat maakt het alleen in dat opzicht al een gezondere keuze. Ook bevatten de glutenvrije haver koeken en crackers duurzame palmolie, zijn ze rijk aan vezels en zijn ze geschikt voor vegetariërs. Nou houden wij wel van snacken en letten we eerlijk gezegd ook echt niet altijd op alle voedingswaarden, maar we proberen wel wat bewuster te worden van wat wij eigenlijk allemaal binnenkrijgen.

Wat zat er allemaal in ons pakket?

Goed, na alle achtergrond informatie is het misschien wel handig om even een opsomming te maken van de producten die wij hebben getest;

Ons oordeel

De koekjes:

Handige portieverpakkingen! Dat vinden wij echt een groot voordeel, omdat je als glutenvrije eter altíjd met je eigen eten zit te zeulen. De smaak van de biscuit breaks zijn zoals je hoopt dat ze zijn; een lekker knapperig haverkoekje. De smaakvariant Blueberry & Raspberry is onze favoriet; lekker fruitig met gedroogde stukjes fruit en niet te zoet. Het is volgens ons een goede vervanger voor de welbekende schoolkoek met rozijnen. De haverkoekjes met chocolade en cocos zijn ook super smakelijk. Die met Stem Ginger viel het minst in de smaak. Dat is echt een uitgesproken smaak en zelfs een beetje spicy, je moet er van houden. (Een van onze teamleden is gek op gember en nam de koekjes mee naar huis hihi). Van de naturel versie maakten wij een taartbodem voor een Apple Crumble Cheesecake zoals je dat ook wel eens maakt voor een kwarktaart of monchoutaart. Superlekker!

De crackers:

Ook de glutenvrije haver crackers komen in handige portieverpakkingen zodat je ze niet direct hoeft op te maken (mag wel natuurlijk) en het restant dus lekker vers blijft. Ook weer erg gemakkelijk om mee te nemen naar een feestje zodat je zeker weet dat je ook een toastje mee kunt happen. Ze zijn mooi rond van vorm en ook best groot, het formaat van een mandarijntje. Daarom kun je deze havercrackers rijkelijk beleggen, wat het echt een feestje maakt! Wij belegden de crackers met sellerysalade en eiersalade, druifjes, komkommerplakjes, cherrytomaatjes en rolletjes rauwe ham.

Beide varianten zijn eigenlijk even lekker vinden wij. Moeilijk om te kiezen. Wel fijn dat je ook hiermee weer extra vezels aan je dieet toe kunt voegen met de Superseeded variant en het staat ook vrolijk die spikkeltjes, net confetti. Dus als we dan moeten kiezen dan gaan we voor deze versie.

Verkrijgbaarheid

Mocht je nou denken; goh dit klinkt goed, dat wil ik ook proberen! Dan kan je Nairn’s gelukkig bij redelijk veel winkels vinden. Deze producten zijn o.a. verkrijgbaar bij:

De prijzen variëren per winkel en product tussen de €1,99 en de 2,99.

In samenwerking met Nairn’s

Nairn's Glutenvrije haverkoeken en toast
Nairn's Glutenvrij assortiment haverkoek
Nairn's Glutenvrije crackertjes
Nairn's Glutenvrije toast presentatie
Nairn's Glutenvrij assortiment