Glutenvrije
Chocolademousse

Ja en dan krijg je een keer gasten die èn glutenvrij, en zuivelvrij, en eivrij en sojavrij en geraffineerde suikervrij eten. Wat doe je dan? Dan maak je dit lekkere gerecht als toetje. En het is nog een gezond toetje ook, wat een geluk.

Direct naar recept

De basis is avocado en banaan, dat proef je als je het weet ook wel een beetje er in terug. Het smaakt toch bijna als originele chocolademouse en door toevoeging van de geraspte kokos en het fruit krijgt het een tropisch tintje.

Hoe? heel easy, echt waar! In een handomdraai zet je dit dessert in elkaar. Het enige nadeel is; het moet wel even een paar uur opstijven in de koelkast om echt goed tot zijn recht te komen. Maar geloof ons, je gasten zullen versteld staan, en jijzelf ook.

Zorg dat je een spuitzakje bij de hand hebt en serveer het in mooie kleine presenteerglaasjes. De mousse is namelijk erg machtig dus it’s all about the right portion sizes. Lekker met een glutenvrij koekje ernaast.

gezonde chocolademousse met kokos snel klaar
makkelijke gezonde chocolademousse
Glutenvrije Chocolademousse
Voorbereiding
5 min
Kooktijd
10 min
Koelen
6 uur
Totale tijd
15 min
 

Ja en dan krijg je een keer gasten die èn glutenvrij, en zuivelvrij, en eivrij en sojavrij en geraffineerde suikervrij eten. Wat doe je dan? Dan maak je dit lekkere gerecht als toetje. En het is nog een gezond toetje ook, wat een geluk. Op basis van avocado en banaan.

Gang: Dessert
Keuken: Eivrij, Glutenvrij, lactosevrij, sojavrij
Porties: 4 porties
Ingredienten
 • 1 Avocado eetrijp
 • 1 Banaan rijp, niet overrijp
 • 2 theelepels kokosolie
 • 2 eetlepels agavesiroop of ahornsiroop of ander gewenst zoetmiddel
 • 2 eetlepels cacaopoeder Droste
 • 12 blauwe bessen
 • 2 aardbeien
 • 2 eetlepels geraspte kokos ter decoratie
Instructies
 1. Pureer het vruchtvlees van de avocado en de banaan tot een mooie gladde homogene massa.

 2. Voeg de kokosolie en de agavesiroop aan toe.

 3. Voeg hierna de cacaopoeder toe, proef het even. Misschien wil je de chocoladesmaak sterker, voeg dan een klein beetje cacao extra toe, maar niet teveel want dan wordt het te overheersend.

 4. Schep het mengsel met een lepel in een spuitzak (of een plastic boterhamzakje waar je een klein hoekje uit knipt en als spuitzak gebruikt) en vul hiermee mooie kleine glazen serveerschaaltjes. Zorg dat je niet boven de rand uit komt.

 5. Dek de schaaltjes af met keukenfolie en zet ze in de koelkast voor minstens 6 uur om op te stijven.

 6. Strooi vlak voor het opdienen ter decoratie wat geraspte kokossnippers over de schaaltjes en top af met wat vers fruit.

Aantekeningen

Geniet ervan!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

vijf + zestien =

Beoordeling