Glutenvrije Bosbessen Citroen Paascake

Het is bijna Pasen, tijd voor wat glutenvrije paasdagen inspiratie!

Wij hebben een DIY voor jullie voor een super lekkere en makkelijk te maken glutenvrije Paascake waar je je visite mee versteld zult doen staan. Deze kleurige en geurige citroencake zal niet misstaan tussen de paasbrunch hapjes. Deze Do It Yourself is ook heel erg leuk om samen met de kinderen voor te bereiden.

De basis

Als basis gebruiken we een simpele glutenvrije bakmix voor cake. Dat kan bijvoorbeeld de glutenvrije cakemix van Vrij Van Gluten zijn (AH).

Verder heb je de volgende dingen nodig;

  • Een cake bakblik
  • Bakpapier
  • De ingrediënten voor de cake (meestal boter en eieren, eventueel suiker of melk afhankelijk van de beschrijving op de cakemix)
  • Paaseitjes (glutenvrij)
  • Bloemen bijv. tulpen
  • Poedersuiker
  • 1 Citroen
  • Bakje bosbessen

Hoe ga je te werk

Begin door de oven voor te verwarmen op 180 graden. Boen de citroen en rasp de schil. Bewaar dit even los in een bakje. Was de bosbessen. Bereid de cakemix volgens gebruiksaanwijzing op het pak, maar voeg daar ongeveer 2/3 van de citroenrasp aan toe. knip bakpapier op maat van je bakbik en bekleed het blik ermee, op deze manier haal je de cake als hij gebakken is eenvoudiger uit het blik. Stort nu het beslag in het bakblik. verdeel de bosbessen erbovenop. bak de cake in het midden van de oven ongeveer 60 minuten. (of volgens de aangegeven tijd van de cakemix beschrijving). Wanneer de cake gebakken is laat je deze goed afkoelen, dek hem af met keukenfolie. Je kunt de cake het beste van tevoren maken, de presentatie wordt het mooist als je dit vlak voor het opdienen doet.

Opdienen

Je kunt de cake voorzichtig uit het bakblik tillen, leg de cake op een presenteerschaal en verwijder met beleid het bakpapier door een beetje te schuiven. Gebruik voor het glazuur een hele bus poedersuiker en meng dit met ongeveer 2 eetlepels lauwwarm water. Goed roeren tot een glad mengsel. Verdeel dit voorzichtig over de gehele lengte van de cake, wacht hier niet te lang mee anders stolt het glazuur. Zorg dat het glazuur een beetje langs de zijkanten drupt voor een mooi dripping effect. Is je glazuur te dik, meng dan nog druppel voor druppel wat water erdoor tot je de gewenste dikte hebt bereikt. Versier jouw paascake met citroenrasp, een citroenschijfje die je halverwege insnijdt en twist en gehalveerde paaseitjes. Maak het presenteerbord op met verse bloemen en jouw creatie zal shinen als een zonnetje!

glutenvrij pasen feestdagen cake versieren citroen bosbessen
glutenvrije citroencake met bosbessen
glutenvrije cake hightea brunch paasontbijt