Unieke glutenvrije stroopwafels

Onlangs ontvingen wij een opvallend “bakje” stroopwafels om te testen, dat waren de glutenvrije Stroopwafels van Stroopwafel Uniek. De eerste vraag die bij je opkomt bij het horen van deze naam is; “wat maakt deze wafels dan zo uniek?” Het antwoord op deze vraag hebben we geprobeerd te achterhalen. Het eerste wat ons qua samenstelling opvalt is dat de stroopwafel zowel glutenvrij als lactosevrij en koemelkvrij is, dat is toch wel iets wat je niet snel vindt. De stroopwafels worden op ambachtelijke wijze gebakken door mensen die zelf op zoek waren naar een goed alternatief en niet tevreden waren over het toenmalige aanbod. Zij namen het heft in eigen handen. Vol passie stortten zij zich in dit avontuur en creëerden na veel proeven en finetunen een overheerlijke gluten- en lactosevrije stroopwafel. Dat is best uniek te noemen!

Glutenvrij Certificaat

Stroopwafel Uniek is gecertificeerd om glutenvrije stroopwafels te produceren. Zij hebben het “Certificaat Glutenvrij” ontvangen van Schouten Certification. Hiermee voldoet Stroopwafel Uniek aan de Europese wetgeving (voor de claim “glutenvrij”) en de stroopwafels zijn geschikt voor personen met een glutenintolerantie (o.a. coeliakiepatiënten).

Taste, Look & Feel

De wafels zitten per 4 stuks verpakt in een afsluitbaar transparant bakje. Op de deksel een stikker met het opvallende logo. De stroopwafels zijn iets kleiner dan gemiddeld, waarschijnlijk aangepast aan de verpakking. Wat wij erg handig vinden is dat je dit doosje gemakkelijk mee in je tas kunt nemen, zonder dat de koekjes gelijk verkruimelen. Ook fijn dat het bakje hersluitbaar is. Kleine tip van ons; het bakje kan je na gebruik ook reinigen en hergebruiken voor bijvoorbeeld een yoghurtje met granola of voor de dressing voor bij je meegenomen salade. De smaak, nou daar kunnen we kort over zijn; heerlijk! Gewoon echt de smaak van een echte stroopwafel. Je proeft dat het geen fabriekswafel is. Hij is lekker zacht en smeuïg, goeie bite, niet te zoet en er zit ook geen kaneelsmaak aan. Je zou bijna geloven dat ze net vers gebakken zijn.

Verkooppunten

De stroopwafels koop je per 4 stuks voor €2,99 bij de volgende winkels;

  • G&W Natuurwinkel de Liemers-de Veluwe
  • Glutenvrijemarkt.com
  • Glutenvrije Webshop
  • Van Voorst & Hardeman in Ede
  • Ruttmans De Glutenvrije Wereld in Assen
  • Glutenvrije Super Eindhoven in Eindhoven
  • Grutterij-Molen de Hoop Oud-Zevenaar in Zevenaar

Ingredienten

Rijstmeel, rietsuiker, plantaardige margarine (plantaardige oliën en vetten (palm, zonnebloem, geheel geharde palm, in wisselende verhoudingen); water, emulgatoren: sojalecithinen, citroenzuuresters van mono- en diglyceriden, mono- en diglyceriden; lupinebloem; aroma’s; conserveermiddel: sorbinezuur; voedingszuur: citroenzuur, vitaminen (vitamine A, vitamine D); kleurstof: caroteen), glucosestroop, keukenzout, kleurstof: karamel, aroma, ei, rijstbloem, aardappelmeel, boekweitmeel, tapiocameel, maismeel, water, aardappelzetmeel, arrowroot, natuurlijke aroma, sojamelk (water, sojabonen, zuurteregelaars: dikaliumfosfaat, monokaliumfosfaat, calciumcarbonaat, aroma’s, zeezout,

stabilisator: gellangom, vitaminen (riboflavine (B2), B12, D2),citroenzuur.

Dit artikel bevat een gekregen product.