Glutenvrij Snackerij Ontving Liebster Award

Wat een eer! De Liebster Award is een online Award voor en door bloggers, met als doel om nieuwe blogs te ontdekken en meer te weten te komen over degene die blogt. En zo kunnen jullie ook andere leuke foodblogs leren kennen! Wij zijn genomineerd door Lisanne Bosch (De Glutenvrije Diëtist), waarvoor enorm bedankt!

Wij kregen 11 vragen om te beantwoorden:

Wie ben jij of wie zijn jullie?
Wij zijn Team Glutenvrij Snackerij

Wanneer en waarom ben je met deze blog begonnen?
Een jaar of twee hebben we dit zaadje gepland, we zijn begonnen met een Facebook en Instagram account.
We zijn dit blog begonnen om een aantal redenen:

  • We willen anderen graag helpen en laten zien dat het niet zo moeilijk is als dat je misschien denkt als je er net mee begint. Niet alleen voor mensen die zelf glutenvrij eten, maar bijvoorbeeld ook voor hun omgeving en voor horecaondernemingen. Vaak wil men wel rekening met glutenvrij etende mensen houden maar weten ze niet zo goed hoe. Bij ons kunnen ze daarom ook met hun vragen terecht.
  • Wij willen al onze tips en lekkere glutenvrije finds en recepten met meer mensen delen dan alleen binnen onze eigen kring.
  • Wij liepen zelf tegen onbegrip aan over ons dieet en willen graag meer kennis verspreiden. Onbekend maakt onbemind, dus spread the knowledge en dan wordt het steeds “normaler” is onze insteek.
  • We hopen ook dat de kwaliteit van glutenvrije producten steeds beter wordt. D.m.v. het testen en beoordelen van producten kunnen wij waardevolle feedback geven aan de fabrikanten. Het zou ook heel fijn zijn als er gewoon van alles een lekker glutenvrij alternatief komt.

Wat is jouw favoriete gerecht?
Dat is dus voor ons allemaal verschillend. Een aantal favorieten:

 • Sushi
 • Indonesische Kippensoep (Soto)
 • Glutenvrije Vegaburgers met zelfgebakken friet en een lekkere salade
 • Glutenvrije Pizza, liefst zelfgemaakt of van Domino’s Pizza
 • Glutenvrije Lasagne
 • Glutenvrije Maaltijdsalade

Wat is jouw favoriete restaurant?
Op nummer 1 staat bij ons toch wel Jackies in Deventer, maar er zijn ook heel veel andere goede restaurants tegenwoordig.

Waar kun je het beste glutenvrij op vakantie gaan?
Voor iemand met coeliakie is Italië the place to be. (En ja dat rijmt haha) Je hebt er enorm veel glutenvrije producten, bakkers, ijssalons en overal waar je komt willen ze wel glutenvrij voor je koken. Ze weten waar je het over hebt als je alleen al “Senza Glutine” zegt. Londen is trouwens ook wel een glutenvrij Walhalla hoor, daar zullen we binnenkort een blogje over schrijven.

Noem jouw leukste glutenvrije ervaring.
Dat was bij restaurant Quinoa in Florence Italië. We hebben er heerlijk onbezorgd glutenvrij gegeten, midden op een binnenpleintje in de late namiddag. Dat was gewoon echt genieten, alles was glutenvrij dus je kon gewoon naar hartelust bestellen. Dit was voor ons destijds echt een unicum. Verder moeten we ook echt even het Glutenvrije Grand Dessert van Kok Experience noemen, dat was ook mindblowing!

Hoe leg jij aan anderen uit dat je glutenvrij eet?
Dat verschilt per situatie. Als je ergens eet leg je het beknopt uit; wij eten glutenvrij vanwege coeliakie en we kunnen niet tegen kruisbesmetting, dan worden we echt ziek. Tegen vrienden en goede bekenden waarschijnlijk nog wat uitgebreider, ook wat er allemaal aan ziektebeeld bij komt kijken of hoe we erachter kwamen dat we deze auto-immuunziekte hebben. Maar soms merk je dat het niet echt van toepassing is, bijvoorbeeld als je op een feestje bent waar je niet iedereen kent. Dan slaan we de hapjes gewoon af zonder er verder over door te gaan. Het is niet altijd van belang om te pas en te onpas over je dieet te vertellen.

Wat is jouw grootste glutenvrije blunder?
We waren eens op vakantie in Italië waar er heerlijk ogende croissantjes in het grote vriesvak met glutenvrije diepvriesproducten lagen. Er stond heel groot SENZA op en omdat het dus in het glutenvrije schap lag keken we niet verder. Waarschijnlijk ook omdat we inmiddels gewend waren aan het veelzijdige aanbod. Dom dom. We hebben ze afgebakken en waren vol onder de indruk van de luchtigheid en smaak. Goh dit lijken gewoon net echte. Tja, gelukkig hebben we er intens van genoten want de volgende dag waren we zelf ook lekker “luchtig”. Het bleken croissantjes zonder suiker geweest te zijn.

Wat is jouw lievelingssnack?
We eten heel graag allerlei snacks, vandaar ook onze naam Glutenvrij Snackerij. Het is ook onwijs leuk om zoveel nieuwe glutenvrije snacks te ontdekken. Maar wat altijd favoriet is; chips.

Wat doe je naast dat je blogt?
Werk, studie, gezin, sporten, vrienden, reizen.

Hoe lang ben je per dag in de keuken te vinden?
Minstens een uurtje of twee in totaal, half uurtje ontbijt, half uurtje lunch en uurtje avondeten koken. Soms pakken we uit en dan staan we soms wel de hele dag in de keuken. Het ligt er ook wel aan of we iets moeten testen of reviewen of hoe druk de week is. In het weekend bakken we daar ook vaak nog gebak of iets van brood bij. Maar meestal koken we in elk geval allemaal wel (bijna) elke dag vers tenzij we uit eten gaan of weinig tijd hebben en wat afhalen ofzo.

Wie nomineren wij voor de Liebster Award?

Benine’s Kitchen
Caro’s Kitchen
Maak Het Glutenvrij

Omdat zij stuk voor stuk superleuke en inspirerende blogs hebben en heel goed bezig zijn op glutenvrij gebied of gewoon hele lekkere recepten hebben met mooie foto’s.

Onze 11 vragen:

1. Wie ben jij?
2. Waarom ben je begonnen met jouw blog?
3. Wie/wat is je grootste inspiratie?
4. Wat is je lievelings ontbijt?
5. Wat is je ergste mislukte recept?
6. Wat is je fijnste keukenapparaat?
7. Wat is je favoriete vakantieland?
8. Wat lust je echt niet?
9. Wie wil je ooit nog eens ontmoeten?
10.Waar heb jij het aller lekkerste glutenvrije gerecht of snack gegeten?
11.Welk recept wil je ooit naar jezelf vernoemen?

De regels voor de genomineerden zijn als volgt:

Er zijn als laatste een aantal regels opgesteld voor de genomineerden van een Liebster Award.

* Bedank degene die jou heeft genomineerd
* Post een link naar mijn blog in jouw bericht
* Zet een foto van de Liebster Award op jouw blog
* Beantwoord alle 11 vragen die je gesteld zijn
* Nomineer zelf 5 bloggers en hun blog
* Bedenk zelf nieuwe vragen die jij graag wilt stellen
* Informeer de genomineerden en bezorg hun een link naar je eigen blogpost zodat ze deze kunnen lezen
*Kopieer deze regels in je eigen blogpost

Succes!

Liebster Award