Glutenvrije Limoen Cheesecakes

Dit is een kwarktaart recept waar we trots op zijn, een lekker fris en romig glutenvrij mini gebakje waar je van geniet, elke keer als je een hapje neemt! En met de juiste voorbereiding ook echt niet moeilijk om te maken, echt jij kan dit!

Een goede voorbereiding is het halve werk

Bereid je wel goed voor. Koop (houdbare)slagroom met een vetpercentage van 30% tot 35% en zet het alvast koel in de koelkast. Dit zorgt ervoor dat de room sneller stevig wordt en blijft. Lees je even in over hoe Agar Agar werkt en lees de stappen even goed door zodat je weet waar je op moet letten.

Agar-Agar

Voor de vegetariërs onder ons; dit recept is zonder gelatine! Wij gebruiken in plaats daarvan Agar-Agar verkrijgbaar bij elke Toko en vaak ook wel in de grotere supermarkten. Dit is een substituut dat gemaakt is van zeewier (zonder die smaak) maar met dezelfde eigenschappen. Het enige nadeel is dat de werking niet zo lang blijft als die van gelatine dus je kunt ze maximaal 1 a 2 dagen bewaren. Maar… dat redden ze vast niet ;)

Chocolade

Voor de chocoladetopping gebruiken wij Callets van Callebaut omdat dit makkelijk doseerbaar is. Je kunt op zich elke chocolade wel gebruiken hiervoor.

Glutenvrije Keylime Lime Cheesecake Kwarktaart

Glutenvrije Limoen Cheesecakes
Voorbereiding
10 min
Kooktijd
30 min
Totale tijd
40 min
 

Glutenvrije Limoen Cheesecakes

Dit is een kwarktaart recept waar we trots op zijn, een lekker fris en romig glutenvrij mini gebakje waar je van geniet, elke keer als je een hapje neemt! En met de juiste voorbereiding ook echt niet moeilijk om te maken, echt jij kan dit!

Gang: Dessert
Keuken: Glutenvrij
Porties: 9 stuks
Ingredienten
 • 6 stuks Limoenen
 • 400 ml Houdbare Slagroom 35%
 • 200 gram Suiker 100 voor de slagroom, 100 voor de Agar agar
 • 500 ml Mascarpone (Galbani)
 • 100 gram Melkchocolade Gallets (Callebaut)
 • 100 gram boter
 • 400 gram glutenvrije zandkoekjes (= ongeveer 2 verpakkingen)
 • 7 gram Agar Agar poeder white
 • 700 ml water
 • Eventueel een druppeltje groene voedingskleurstof
 • Ook handig: Muffinbakvorm met 9 vormpjes, bakpapier en een mixer
Instructies
 1. Bekleed de muffinbakvormen met velletjes bakpapier.


 2. Verwarm de boter en verkuimel de koekjes, meng dit samen. verdeel het mengsel over de 9 vormpjes en druk aan met de bolle kant van een lepel.


 3. Vang de sap van de limoenen op. Rasp ook 1 limoenschil als je graag een sterke limoensmaak wil.


 4. Klop de slagroom met de suiker goed stijf. Meng de limoensap (en eventueel limoenrasp) met garde samen met de mascarpone. Meng nu het limoen-mascarponemengsel met de geklopte slagroom, gebruik hiervoor een spatel en schep het voorzichtig door elkaar tot het goed gemengd is. Verdeel dit over de koekkruimelbodem en zet een uurtje of twee afgedekt met keukenfolie te koelen in de koelkast.


 5. Haal het muffinbakblik uit de koeling. Verwarm daarna in een steelpannetje de agar agar met 700 cl water en de andere helft van de limoensap. Als het kook voeg je 100 gram suiker toe en eventueel een druppeltje groene voedselkleurstof. Goed kloppen met een garde om klontjes te voorkomen. Het is handig om te weten dat Agar agar zodra het afkoelt gaat stollen (bij ongeveer 40 graden). Houd hier rekening mee en werk dus zo snel mogelijk. Giet met een juslepel een laagje over elke cheesecake. Wacht tot het laagje gestold is. Zet dan afgedekt terug in de koeling.


 6. Smelt nu de chocoladecallets au bain marie. Dit gaat het makkelijkst door ze in een afsluitbare boterhamzak te stoppen. Goed afsluiten zodat er geen water bij kan komen, en dan onder de warme kraan houden tot het geheel gesmolten is. Haal cheesecakes uit de koelkast en verwijder de folie. Knip nu een heel klein hoekje uit de punt (onderaan) van het zakje met de gesmolten chocolade. Knijp in het zakje en maak vloeiende bewegingen, giet de vloeibare chocolade uit over alle vormpjes. Zo krijg je mooie sliertjes chocolade.


 7. Zet de cheesecakes weer terug in de koelkast. Zorg dat ze minstens 6 uur opstijven, dus dit kan je het beste in de ochtend maken als je het als dessert wenst te eten en in de avond als je het de volgende dag bij de koffie wilt nuttigen.

Aantekeningen

Smakelijk eten!