KOOC Officieel Glutenvrij!

Goed nieuws voor KOOC (en voor ons), want sinds februari dit jaar kregen zij de licentie om het officiële glutenvrije logo te voeren van de Nederlandse Coeliakie Vereniging. Dit logo, zoals je in het voorbeeld kunt zien, is het internationale kwaliteitskeurmerk voor glutenvrije producten.

Wat houdt het officiële glutenvrije logo in

Nu hoor ik je denken; KOOC maaltijden waren toch al glutenvrij? Ja dat klopt, maar met dit logo wordt het ook echt 100% gegarandeerd. Een geruststellende gedachte. Elk product dat het glutenvrije logo mag voeren heeft een unieke code. Deze productcode staat bij het logo vermeld. Het product staat onder die code geregistreerd bij de NCV. Zo kan je controleren of een product daadwerkelijk het glutenvrije logo mag dragen.

Hoe wordt dit gecontroleerd

Om dit logo te mogen voeren moest KOOC een certificaat tonen aan de NCV om te bewijzen dat zij glutenvrij produceren. Het is een garantie dat er in de productieomgeving en in de producten zelf geen gluten aanwezig zijn. Dit is door een geaccrediteerd bureau aan KOOC toegekend.

Wat doet KOOC er aan om een glutenvrij product te garanderen

Voor het produceren wordt de gehele werkomgeving grondig schoongemaakt, vervolgens controleren zij middels zogenoemde sneltesten of er echt geen gluten in de omgeving aanwezig zijn. Als laatste worden de eindproducten middels het nemen van monsters gecontroleerd op de aanwezigheid van gluten.

Veilig eten voor coeliakie patiënten

Zoals jullie kunnen lezen wordt er gedurende het hele proces nauwkeurig gewerkt om dit kwaliteitskeurmerk te kunnen garanderen. En dat klinkt ons als muziek in de oren, want dit betekend dat het vanaf nu dus ook echt gegarandeerd veilig is voor iedereen met coeliakie. Voor hen is een gezonde kant-en-klaar maaltijd van KOOC dus ècht gezond, want zij lopen met deze maaltijden geen enkele risico op besmetting met gluten.

Nog meer goede ontwikkelingen

KOOC timmert hard aan de weg om de wensen van hun klanten tegemoet te komen. Naast de maaltijden die zij al hadden, hebben zij nu ook twee vegan maaltijden toegevoegd aan hun assortiment. Het betreft de Vegan chili sin carne en de Vegan groene curry. Wat wij van deze maaltijden vonden lees je snel terug in een review.  Inmiddels zijn er dus 9 maaltijden en er komen binnenkort zelfs nog 3 maaltijden bij.

Ben je nog niet bekend met KOOC? Lees dan hier onze eerdere review.

Voor onze volgers mogen wij ook een kortingscode delen. Met de code 10%_glutenvrijsnackerij krijg je t/m 30 maart 10% korting op je bestelling!