Glutenvrij Mexicaans bier

Marieke van Glutenvrijemarkt.com weet dat we altijd wel in zijn voor een smaaktestje dus toen zij vroeg of we trek hadden in een Mexicaans Glutenvrij biertje zeiden we volmondig; Sí, por favor!

De brouwerij

Wij vinden het wel interessant om een stukje achtergrond op te zoeken over dit bier en kwamen achter de volgende leuke weetjes;

De naam Ocho Reales komt van het allereerste wereldwijde betaalmiddel ‘The Spanish dollar’, oftwel Real de a Ocho. De brouwerij die Ocho Reales Cerveza brouwt genaamd Sierra Madre Brewery is een kleinschalige kwaliteitsbrouwerij in de Mexicaanse bergstad Monterrey. Daar brouwt Master Brewer Héctor Vargas sinds 1997 dit bier.

Vier varianten

Ocho Reales is bij Glutenvrijemarkt.com verkrijgbaar in vier soorten: de Pilsener 4,6‰; een fris glutenvrij pils, de Porter 4,5‰; een zeer donker bier vergelijkbaar met Engels Stout bier, de Ale 5,0‰ amberkleurig soepel biertje en de Imperial Ale 6,5‰; een bijzonder kruidig bier met een bittertje.

Speciaal bier

Lekker glutenvrij bier vinden is toch wel een dingetje vinden wij, meestal is het toch net niet wat je zoekt. De meeste bieren vinden wij te vlak of juist nogal zwaar op de maag liggen, na eentje heb je er dan wel genoeg gehad. En dat is meestal maar goed ook, want net zoals elk glutenvrij product op deze wereld is de prijs vaak ook vele malen hoger dan een gewoon glutenvol biertje. Dat is met de Ocho Reales bieren niet echt anders met een verkoopprijs van €2,39 -€2,69. Máár, en dat moet erbij gezegd worden, Ocho Reales moet je eigenlijk ook niet vergelijken met gewoon bier. Het is namelijk meer te vergelijken met Speciaal Biertjes, en die prijzen liggen altijd wel iets hoger.

Taste, Look & Feel

De look kan vaak al veel verraden over de smaak, je ziet dat het design van de flesjes met zorg is samengesteld. Dit komt authentiek over, een mooi donkerbruin glas met een wikkel dat oogt als iets wat al langer wat bestaat. Die authenticiteit proef je terug in het bier. Bij het pakketje zat ook een mooi gegraveerd glas dat boven de voet taps toeloopt, zo krijg je een betere schuimontwikkeling maar daardoor ligt het ook prettig in de hand.

  • De smaak van de lichte Pilsener is lekker fris, licht zoet en drinkt gemakkelijk weg. Het aroma is subtiel en het bier heeft een klein bittertje. Dit vinden wij het lekkerste en meest gangbare biertje van de vier.
  • De Ale is wat voller van smaak, heeft een amberachtige kleur en heeft wat weg van roggebrood. hij heeft een mooi vol aroma en drinkt soepel. Wij vinden het echt een biertje voor bij een kaasplankje. Je moet er ook gewoon lekker van genieten, geen haast hebben maar gewoon even alles van je af zetten en een zijn met je biertje.
  • De Porter is een zeer donker bier en heeft ook een sterke maar wel lekkere geur. Ook proeven we een bitter nasmaakje. Dit is een bier voor echte liefhebbers. Je moet er van houden. Aan ons is het niet echt besteed, maar wij zijn dan ook niet echt thuis is de donkere speciaalbieren. Voor wie er wel van houdt zouden we zeker zeggen; probeer hem eens!
  • De Imperial Ale is koperkleurig en wat bitterder (en gelijk ook 30 cent duurder) dan de rest. Ook heeft dit bier een hoger alcoholpromillage. Hij ruikt even intens als hij smaakt en voor dit bier geldt wat ons betreft dus hetzelfde als de Porter; je moet een liefhebber zijn. Voor ons is dit bier te zwaar, maar kwalitatief gezien is het een bijzondere bier en uitstekend om op je gemakje van te genieten.

Glutenvrij gemaakt

Dit bier wordt gemaakt met bronwater van een eigen aangeschafte bron en door gebruik van een speciaal ontwikkeld gist dat gluten afbreekt, is het bier gegarandeerd glutenvrij. Bijzonder feitje is dat het water wat zij gebruiken zo ontzettend puur is, dat ze het ook los verkopen en hiermee al verschillende internationale prijzen hebben gewonnen. De bieren van Ocho Reales worden volgens de reglementen van het Duitse “Reinheitsgebot 1516” en kent daarom maar 4 ingrediënten: gemoute gerst, hop, water en de speciale gist die gluten afbreekt.

Wil je Ocho Reales zelf eens proberen? Deze glutenvrije bieren vind je bij www.glutenvrijemarkt.com

Dit bericht bevat een gekregen product