Feeststol Glutenvrij Bakker Leo

Een weekje geleden wonnen wij een Feeststol pakket van Glutenvrij Bakker Leo omdat jullie ons nomineerden als een van de favoriete Glutenvrije Bloggers. Superleuk! En we hebben er van genoten.

Wat zat er in het pakket

In het pakket zat o.a. dus een glutenvrije paasstol, meerzadenbolletjes, overheerlijke tijgerbollen en het nieuwe zonnenbloempittenbrood. (Deze is ook erg lekker trouwens, maar daarover later meer).

De feeststol

Deze beauty weegt 500 gram, kost 5,99 en bevat geen glutenvrij tarwezetmeel, wat prettig kan zijn voor gevoelige coeliaken. De stol heeft geen poedersuiker of amandelschaafsel op de korst. Normaal vinden wij dat eigenlijk wel lekker, maar aan de andere kant zorgt dat er nu wel voor dat het minder knoeit als je hem aansnijdt. Je kunt hem natuurlijk altijd zelf nog versieren met poedersuiker. De structuur van het brood was wat stevig en er zit een goeie verhouding rozijnen en krenten in. De spijs is niet van amandelen gemaakt, maar was echter overheerlijk en lekker smeuïg en er zit ook een goeie portie spijs in de stol.

Ons oordeel

Wij eten een plakje van deze stol graag met een laagje roomboter en smeren de spijs er daarna ook over uit (dit gaat heel gemakkelijk). Wij vinden hem wel iets droger, maar dat komt ook omdat de stol van Bakker Leo niet gemaakt is met glutenvrij tarwezetmeel, dus dat is dan ook wel te verwachten. Hij is in ieder geval niet tè droog en de smaak vinden wij erg lekker. Wij vinden het een beetje jammer dat er geen echte amandelspijs in zit en missen zelf een beetje de bite van nootjes, maar dit maakt de stol in elk geval ook geschikt voor mensen met een notenallergie en de smaak van de spijs is wel echt heel goed. Het is fijn dat er meerdere allergenen zijn uitgesloten zodat nog meer mensen hiervan kunnen smullen. Je krijgt absoluut een feestelijk gevoel als je ook gewoon lekker mee kan doen aan de Paastafel met deze traditie!

Het is goed te weten dat hij niet melkvrij/lactosevrij sojavrij of eivrij is.

De feeststol bevat de volgende ingrediënten:

Water, 17% banketspijs (suiker, sojabonen, dextrose, aardappelzetmeel, raapzaadolie, verdikkingsmiddel:
carboxymethylcellulose, pectine; abrikozenpitten, citrusaroma), 15% rozijnen, rijstebloem, tapiocazetmeel,
aardappelzetmeel, 3,3% krenten, raapzaadolie, maïszetmeel, psylliumvezel, suiker, dextrose, kippenei-eiwit *, glycerol,
bakkerszout, stabilisator: hydroxypropylmethylcellulose; citrusaroma, boteraroma (melk), kurkuma, verdikkingsmiddel:
xanthaangom.

Wij mochten nog een stol testen. Benieuwd hiernaar? Check de review dan hier.

Dit bericht bevat een gekregen product